В меморандума, предложен от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ), няма заплахи, няма

...
В меморандума, предложен от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ), няма заплахи, няма
Коментари Харесай

Владислав Панев: В меморандума, предложен от ПП-ДБ, няма заплахи, а визия за бъдещето управление

В меморандума, препоръчан от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ), няма закани, няма отиване на избори, а визия за бъдещето ръководство. Това съобщи в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия Владислав Панев, народен представител от " “.

" Искам да направя прилика. Преди 9 месеца бях във вашето студио и тогава беше изтеклият запис на " Промяната " от Националния съвет. Мария Габриел съобщи, че замразява договарянията за сформиране на държавното управление. Аз споделих, че това е умен ход от страна на Габриел. Защото борсовото предписание е 48 часа да си седиш на ръцете и нищо да не правиш. Сега във вторник вечерта обявихме меморандума, за 48 часа се изля какво ли не, дъжд от страсти. Не бяха мазни турски кафета, не беше делкане на позиции и какво ли не. След 48 часа започнаха да осмислят хората какво написа в този меморандум. Видя се, че в него няма нищо ужасно, няма закани, няма отиване на избори, има визия по какъв начин по-добре да бъде ръководена страната през идващите 9 месеца ", изясни той.

Депутатът разяснява главното в оферти документ.

" Темата е една. Едно държавно управление и един парламент могат да паднат да кажем идната седмица. При регулаторите не е по този начин. Там има много по-сериозна непоклатимост с многогодишни мандати. Но тези регулатори не работят както би трябвало да бъде. Въпросът е по какъв начин да бъдат определени шефовете на регулаторите, те да бъдат в действителност експерти, не да бъдат еднообразно отдалечени, само че да не подвигат телефона на политическите водачи, тъй че да са самостоятелни от тях. Затова е този меморандум. Идеята е всеки да може да предлага членове, в това число цивилен организации и парламентарни групи. Но по никакъв метод не одобряваме плаващи болшинства ", уточни още Панев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР