В Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик

...
В Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик
Коментари Харесай

Тревожни тенденциите при употребата на наркотици сред младите хора

В Международния ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик на опиати Столичният превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите дружно с няколко юношески клуба стартират акция за битка с дезинформацията и поощряване на шерването на обстоятелства за опиатите. 

Тенденциите при използването на опиати измежду младежите е тревожна, а възрастовата граница за първа приложимост продължава да спада, споделя психологът Росица Станулова от Столичния превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите.  

" Запазва се един не дребен % приложимост - 26% е измежду младежите. Възрастта спада - 12-13 години. Това, което е също доста притеснително, има полиупотреба, разбъркване на субстанции от новите психоактивни субстанции, те са доста по-силни, работят по-агресивно на мозъка, дизайнерските дроги. Много непредвидими резултати, увреждащи мозъка и централната нервна система ".

Тази година  Денят за битка с наркоманиите минава под мотото „ Споделяй обстоятелства за опиатите, избави животи “, а фокусът е върху оправянето с дезинформацията по тематиката, споделя още Росица Станулова, а акцентът е акцията против разпространяването на опиати измежду младежите да се води точно от младежите:

" Избрахме да поканим седем клуба доброволци по национална стратегия за предварителна защита " От връстници - за връстници ". Така ще сложим началото на една доброволческа мрежа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР