В международния ден на детето – 1 юни, кметът на

...
В международния ден на детето – 1 юни, кметът на
Коментари Харесай

Детският приключенски парк, детското влакче и програма на клубовете на ОДК препълниха с деца парк „Простор“ на 1 юни

В интернационалния ден на детето – 1 юни, кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис откри публично Детския авантюристичен въжен парк в Парк „ Простор ”, ситуиран на повърхност от 5000 квадратни метра.

На входа на оборудването го посрещнаха млади публицисти от ОДК и му връчиха табела с надпис „ Обещано-изпълнено ” с признателност за осъществявания ангажимент, който кметът пое още през предходната година.

И както прилича за детски празник доктор инж. Хасан Азис предприе и извърши цялостна обиколка на най-сложното трасе на въжения парк, наред с други деца, които безусловно бяха изпълнили цялостния потенциал на оборудването, включващ о три равнища с друга трудност на трудностите и за всички възрасти.

Другата локация на празника беше до гаричката на детското влакче, което през целия ден през днешния ден радваше децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци. Тук децата от другите клубове на ОДК-Кърджали изнасяха концертна стратегия със своите песни, танци и драматизации.

Извикан на сцената от дребните водещи на концерта, кметът акцентира, че тази и последващи години, ще бъдат години на детето, като за това общината осъществя редица планове и начинания.

„ Тази година в Кърджали започваме реализирането на една ясла и една детска градина. Изпълнителите са определени и в границите на тази година би трябвало да се случат. Кърджали ще има и собствен скейт парк, който се явява втори откакто към този момент има подобен във Градската градина.

От тази година децата на Кърджали ще имат опция да се наслаждват на звездното небе. В астрономическата обсерватория е закупен мощен телескоп за наблюдения.

Тази и идната година работим за реализирането на още няколко плана, които ще бъдат изненада. Разбира се нашата горделивост е детското влакче, което тази година на 30 септември ще стане на 60 години ”. Това даде обещание на децата на Кърджали кметът доктор инж. Хасан Азис и съобщи, че ще заслужи да му бъде връчена и втора табела с надпис „ Обещано-изпълнено ”, когато плановете се осъществят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР