В мегапроцес в Италия срещу Калабрийската мафия Ндрангета съдът осъди

...
В мегапроцес в Италия срещу Калабрийската мафия Ндрангета съдът осъди
Коментари Харесай

Мегапроцесът в Италия: Над 200 членове на калабрийската мафия Ндрангета бяха осъдени

В мегапроцес в Италия против Калабрийската мафия Ндрангета съдът осъди повече от 200 членове на бандата на общо 2200 години затвор след най-големия развой против мафията в страната от три десетилетия.

Калабрийската мафия в днешно време работи допълнително от 40 страни, споделят специалисти

По време на процеса, който стартира през януари 2021 година и се организира в особено построен бункер в южния италиански град Ламеция Терме, повече от 400 юристи представляваха подсъдимите и към 900 очевидци бяха разпитани.

На съда лиши час и 40 минути, с цел да произнесе решенията си, заяви италианската медия Ansa, представена от Си Ен Ен.

Матео Месина Денаро е наказан на пожизнен затвор в негово неявяване поради голям брой убийства, в това число това на Джовани Фалконе

Около 207 мафиоти бяха вкарани в пандиза, а повече от 100 бяха оправдани. Общото време в пандиза включва пет доживотни присъди и три 30-годишни присъди.

Сред наказаните са някогашният народен представител от Форца Италия Джанкарло Пители; някогашен началник на полицията Джорджо Насели; някогашен чиновник на финансовата полиция Микеле Маринаро; някогашен кмет Джанлука Калипо; и някогашните районни съветници Луиджи Инкарнато и Пиетро Джамборино.

Месина Денаро излежаваше доживотна присъда в затвор за ролята си в серия убийства и взривявания на коли бомби

Мафиотите бяха наказани за изнудване, подкупи и пет убийства.

Процесът бе кръстен на специфичния сътрудник на Съединените щати Скот У. Сибен, на който се приписваше разкриването на връзките сред колумбийските картели и Ндрангета.

В полицейския сектор на Сан Лука лицата на хванатите членове на мафията са закачени на стената като титли

Базирана в южната италианска област Калабрия, Ндрангета се счита за най-мощната мафиотска група в страната и една от най-мощните в света, с хиляди членове в международен мащаб, съгласно Италианската DIA (Дирекция за битка с мафията). Тя има монопол върху европейския трафик на опиати.

Тримата съдии, които са произнесли присъдите, са живели под полицейска защита по време на процеса, траял две години и 10 месеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР