“В медийни изяви Бойко Рашков хвърли много тежки обвинения и

...
“В медийни изяви Бойко Рашков хвърли много тежки обвинения и
Коментари Харесай

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

“В медийни изяви Бойко Рашков хвърли доста тежки обвинявания и те би трябвало да получат отговор. Не мисля, че отговорът би трябвало да бъде даден в стила на господин Рашков – не от пренебрежение към медиите, а от почитание към институциите и държавността. Следователно всичко това, което той твърди, да получи своя отговор точно в двете парламентарни комисии ”. Това съобщи през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров. Както писа “Труд ”, в четвъртък той изпрати писмо до комисиите за надзор на СРС и за вътрешен ред с гледище за намерено съвещание, на което да отговори на нападките на Рашков, диктувани или от персонални, или от политически упоритости.

“През 2015 година подписах писма до всички прокуратури с напътствието за цялостно подпомагане при инспекции на Бюрото за надзор на СРС. След 2 години и десетки инспекции, господин Рашков през вчерашния ден се сети, че му се пречи ”, сподели Цацаров. Той изясни, че дилемите на бюрото са да следи дали има нарушавания при процедурата за използването на СРС, само че не и членовете му да имат достъп до наличието на записите.

Цацаров няма отговор за какво от години не се прави обединен електронен указател на разрешенията за СРС, посредством който да се избегне повтаряне, да вземем за пример арбитър от София и арбитър от Видин да подпише за подслушване по едно и също дело. “Няма спънка този указател да е в Бюрото и основаването му може да стане с корекция в Закова за СРС ”, добави основният прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР