В материала се припомня за атаката с БпЛА от 29

...
В материала се припомня за атаката с БпЛА от 29
Коментари Харесай

Войната навлиза в нов етап: Украйна удря Русия с оръжия собствено производство

В материала се напомня за офанзивата с БпЛА от 29 август, под която по едно и също време попаднаха седем района на Русия. Част от дроновете бяха прихванати, само че доста съумяха да доближат и поразят задачите си. Под офанзива попадна съветската военновъздушна база в Псков, на към 600 километра от украинската граница, вследствие на което бяха унищожиха два военнотранспортни самолета Ил-76, а други два бяха тежко развалени.

 

" Това беше най-драматичното доказателство за нов стадий от войната: възходящото предпочитание на Украйна да придвижи войната на съветска територия. Въздушни и морски дронове, мистериозни нови ракети и диверсионни екипи са част от инструментариума. Руските летища, противовъздушната защита и корабоплаването са измежду задачите.

 

Украйна има доста аргументи за разширение на спора “, отбелязва малкия екран.

" Победата си е победа, където и когато и да се случи " - без значение дали става въпрос за нанасяне на вреди на самолети в отдалечена съветска авиобаза, спиране на комерсиалната авиация и корабоплаването, оказването на напън върху жителите на граничните региони на Русия, или удари по съветската Противовъздушна отбрана в Крим.

 

За украинците, подложени на безкрайни офанзиви с дронове и ракети, доказателствата за възмездие (макар и в доста по-малък мащаб) са добре пристигнал подтик за морала.

" Войната се завръща на територията на Русия – в нейните алегорични центрове и военни бази и това е неминуем, натурален и безусловно обективен развой “, разяснява президентът на Украйна Володимир Зеленски офанзивите против Русия.

 

Атаките надалеч от сегашната фронтова линия също са доказателство, че украинската дарба да показва своята мощ се развива. Медията отбелязва, че тази проекция съзнателно разчита на украински акомодации както във връзка с технологията, по този начин и във връзка с тактиката.

 

Зеленски и министърът на защитата Алексей Резников неведнъж са уверявали западните сътрудници, че техните оръжия няма да бъдат употребявани против цели в Русия. Това ще се преглежда от Москва като акт на експанзия, който ще ги трансформира в страна в спора.

Това повтори тази седмица и съветникът на президента на Украйна - ръководителят на президентската канцелария Михайло Подоляк. " Украйна прецизно съблюдава отговорностите да не употребява оръжията на своите сътрудници за нанасяне на удари по територията на Русия “, увери той.

 

Вместо това Украйна напредва в построяването на оръжейна промишленост, която ще обезпечи всичко - от 155-милиметрови артилерийски снаряди до дронове с по-голям обхват, а в този момент, наподобява, и нова ракета с огромен обхват.

 

Високопоставени украински чиновници загатват за създаването на нова крилата ракета. Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита, разгласява видео на предполаемата ракета с пояснението: " Ракетната стратегия на президента на Украйна в деяние. Тестовете сполучливи, потреблението дейно “.

По-късно той приказва за тригодишна стратегия за развиване, " с цел да се преодолее дистанцията от хиляди километри, това е работа на огромни екипи, мощна работа. Сега можем да кажем, че имаме резултат “.

 

Самият Зеленски направи мистериозен намек, поздравявайки Министерството на стратегическата индустрия със известието: " Успешното потребление на нашите далекобойни оръжия: изумена е цел на 700 километра! “

 

Украинският център за стратегически връзки написа в Telegram: " Руснаците, откакто започнаха пълномащабна експанзия, разчитаха на безотговорност. Те смятаха, че военните дейности ще бъдат локализирани в Украйна и те ще се усещат сигурни в своя гръб. Увеличаването на обсега унищожава съветската заблуда за сигурност и усилва цената на експанзията за врага “.

 

В центъра на тази проекция на мощ е група украински дронове, както във въздуха, по този начин и в морето. Най-новите модели имат по-дълъг обсег и по-голям потребен товар от предходните модели.

 

Атаката против авиобазата в Псков е артикул на екип за разработка, макар че остава неразбираемо каква тъкмо е тя. Ръководителят на Главното разследващо ръководство на Украйна (ГРУ) Кирило Буданов посочи, че нападението е осъществено от съветска територия, само че отхвърли да разкрие какви и какъв брой дронове са употребявани за него. Може би това е опит на Буданов да посее суматоха и подозрение в Русия. Дроновете може да са били изстреляни от Украйна, само че точното ориентиране на над 700 километра ще изисква стъпаловидна смяна в навигационните качества, отбелязва медията. Ударът по Псков демонстрира, че съветската противовъздушна защита не се е приспособила за отбрана против многократни офанзиви на украински дронове.

 

Нанесените вреди не биха сломили гръбнака на съветските Военновъздушни сили, само че са сериозен удар. На 22 август минимум един стратегически бомбардировач Ту-22М беше опожарен във военновъздушната база Солци-2 в Северна Русия, което бе последвано от офанзива против Псков.

 

Украйна също влага съществено в създаването на морски дронове. Последните създадени такива носят избухлив товар до 400 кг – задоволително за унищожаването на огромен транспортен съд. В началото на август един подобен дрон удари съветски танкер покрай Керченския проток, като го спря, само че не го потопи. Друг удари съветски транспортен съд в пристанището на Новосибирск.

 

Морските дронове, употребявани против съветски военноморски и търговски кораби в Черно море, покачват морала и затрудняват съветските калкулации. Някои съветски военни кораби в Черно море са оборудвани с картечници на палубите си, с цел да предотвратят оръжия, против които е мъчно да се пазят.

 

Тези офанзиви принуждават Русия да отдели време за създаване на контрамерки: един неотдавнашен образец е потопяването на шлепове покрай Керченския мост към Крим, с цел да се предотврати нов удар от морски дронове.

 

Украинците също са по-фокусирани върху утежняването на съветските транспортни връзки, противовъздушната защита и базите в Крим. Миналия месец те нанесоха ракетна офанзива против една от най-съвременните съветски системи за противовъздушна защита - С-400 - на брега на Крим, последвана от нахлуване на специфичните сили.

Тогава Буданов предизвести: " В момента имаме опция да ударим всяка част от краткотрайно окупирания Крим. Можем да достигнем врага безусловно на всички места “.

 

Ударите с по-голям обхват са продължение на тактика, която се употребява сполучливо от предходната година за поразяване на съветски логистични и командни центрове и хранилища за боеприпаси/гориво надалеч зад фронтовите линии. Западните системи с по-голям обхват като HIMARS и Storm Shadows, които имат обсег от 250 км, бяха от решаващо значение за тези старания в Херсон, Луганск и Запорожие.

 

Такива оръжия демонстрират на съветските войски, че са уязвими надалеч от фронтовата линия. Високопоставен съветски военачалник беше погубен при офанзива против команден център в окупирания Бердянск през юли, напомня CNN.

 

" Операциите с дронове и даже създаването на нови ракети няма да дефинират хода на войната. Успехът или неуспехът на украинците ще се дефинират от количеството територия, отвоювана от съветска окупация, и способността за въздържане на по-нататъшна експанзия. Тази контраатака е в най-хубавия случай дребен прогрес. Но ударните интервенции на далечни дистанции имат своя лична стойност “, обобщава малкия екран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР