В Мариупол руските окупатори се опитват да блокират подземните изходи

...
В Мариупол руските окупатори се опитват да блокират подземните изходи
Коментари Харесай

„Азов“ в контраатака срещу руските военни, Киев готви операция за спасяване на защитниците

В Мариупол съветските окупатори се пробват да блокират подземните изходи от металургичния комбинат " Азовстал ", украинските бранители контраатакуват, съобщи организация Укринформ с позоваване на кмета на Мариупол Петро Андрющенко.

Бойците от полка " Азов " не престават да изтласкват врага от завзетите по-рано от него позиции на територията на " Азовстал ", оповестява Униан. В известието се споделя, че азовци вършат и невероятното.

" На 78-ия дни от пълномащабната война в изискванията на цялостно обграждане, без значение от извънредно комплицираната конюнктура, дефицита на муниции и огромния брой ранени - бойците от полка " Азов " не престават да изтлъскават врага от завзетите по-рано позиции. " – оповестяват бранителите на Мариупол.

Водят се извънредно тежки боеве при непрекъснати бомбардировка от съветската авиация и потребление на артилерия и танкове.

" Борбата на нашите воини за Украйна и за запазването на живота на персоналния състав продължава, без значение от всичко ", споделят от полка " Азов ".

Те демонстрират и видео, на което се вижда по какъв начин руснаците бягат от позициите си.

Междувременно вицепремиерът Ирина Верещук съобщи, че се приготвя спецоперация за изтегляне на украинските военни от „ Азовстал “ – тя ще премине на няколко стадия, като ще стартира със избавяне на тежко ранените.

Започнал е нов кръг от договаряния по евакуацията, в който вземат участие Червеният кръст и Организация на обединените нации. Украинската страна упорства да се подпише документ за това по какъв начин ще протече интервенцията. Турция е поела ролята на медиатор.

По думите на Верещук, с изключение на бойците от " Азов ", в промишления комплекс се намират и други бойци и офицери, служители на реда, граничари.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР