В Ловешка област по-строги Covid мерки ще влязат в сила

...
В Ловешка област по-строги Covid мерки ще влязат в сила
Коментари Харесай

От сряда и в област Ловеч влизат в сила нови Covid рестрикции

В Ловешка област по-строги Covid ограничения ще влязат в действие от сряда. Заразените с ковид в региона са над 315 на 100 000 души

От 17 март до 2 април всички възпитаници в региона от 5-и до 12-и клас минават на електронно отдалечено образование, заяви заместник-директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Росица Милчева:

" Поради съществуване на позитивни случаи измежду възпитаници и в дребните общини, по тази причина е за цялата област. 1-ви и 4-ти клас остават присъствено ".

От сряда работното време на заведенията за хранене, кафенетата и заведенията за хранене се лимитира до 22:00 часа при потенциал от 50%, като се не разрешават живата музика и диджеите: " Което ще предстои на доста непоколебим надзор ", сподели Милчева.

От сряда в региона се затварят игралните зали и казината, преустановяват се всеобщите мероприятия на закрито, подготовките и изявите в читалищните и спортните клубове.

Забраняват се пазарите, панаирите и празниците.

Д-р Милчева добави, че от през днешния ден е повишен потенциалът на Covid отделенията на лечебните заведения в региона:

" Връщаме броя на леглата от пика през месец ноември ".

В момента в лечебните заведения в региона има задоволително свободни кревати за пациенти с ковид. Запълнен е единствено потенциалът на Covid отделението в Луковитската болница.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР