В Ловеч се въвежда нов режим на водата заради продължаващото

...
В Ловеч се въвежда нов режим на водата заради продължаващото
Коментари Харесай

Воден режим се въвежда в Ловеч и Тетевен

В Ловеч се вкарва нов режим на водата поради продължаващото засушаване и доста намалелия дебит на главния водоизточник, който зарежда града - водоснабдителната група „ Черни Осъм “. Водоподаването към този момент ще бъде прекъсвано – от 10:00 часа до 16:00 часа и от 23:00 часа до 6:00 часа, оповестиха от ВиК – Ловеч.

Това е четвъртата смяна на режима от 5 октомври насам. Времето без вода в денонощието се удължава с още два часа. В село Прелом водоснабдяването ще бъде обезпечено от 8:00 часа до 19:00 часа през два дни, считано от 25 октомври.

Продължават рестриктивните мерки във водоползването за питейно-битови потребности, не разрешава се прилагане на питейна вода за поливане на зелени площи, миене на балкони, улици и моторни транспортни средства.

От водоснабдителното сдружение осведомят още, че във връзка със мощното понижаване на дебитите на водоизточниците, употребявани за питейно-битовото водоснабдяване на Тетевен и с оглед обезпечаването на задоволителни за питейно-битовите потребности на популацията водни количества, от през днешния ден се вкарва режим на водата и в Тетевен, като подаването на вода за града ще бъде спирано всеки ден от 22:30 часа до 6:30 часа през нощта и от 12:00 часа до 16:00 часа денем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР