В Ливан беше съставено ново правителство. Така бе сложен край

...
В Ливан беше съставено ново правителство. Така бе сложен край
Коментари Харесай

Ливан състави ново правителство след повече от година безизходица

В Ливан беше формирано ново държавно управление. Така бе комплициран завършек на 13-месечната невъзможност, довела до още по-дълбока финансова рецесия и беднотия в страната, съобщи Асошиейтед прес.

Канцеларията на президента Мишел Аун заяви, че е подписан указът за назначение на новото държавно управление, ръководено от предприемача милиардер Наджиб Микати.

Ливан беше без постоянно държавно управление, откогато на 4 август 2020 година на пристанището на Бейрут стана огромна детонация и се стигна до оставка на кабинета на тогавашния министър председател Хасан Диаб. Оттогава имаше различия сред политическите групи за състава на бъдещото държавно управление.

Новият кабинет включва 24 министри, определени от същите политици, които ръководят Ливан от десетилетия и чиято корумпираност и неприятно ръководство съгласно мнозина са довели до сегашната рецесия, отбелязва АП.

Правителството на Микати се изправя пред тежка задача, с която малко на брой имат вяра, че може да се оправи, в това число да извърши извънредно нужните промени. Едни от първите неща, с които кабинетът би трябвало да се заеме, са проверка на централната банка и възобновяване на договарянията с Международния валутен фонд за избавителен пакет, с цел да се спре колапса на страната. Очаква се също новото държавно управление да има грижата за производство на общи избори следващата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР