В лични телефонни разговори с министърът на образованието и науката

...
В лични телефонни разговори с министърът на образованието и науката
Коментари Харесай

Денков се примоли на превозвачите: Не протестирайте по време на матурите

В персонални телефонни диалози с министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ги прикани да съобразят проектите си за митинги с провеждането на наложителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май.

Министърът настоятелно помоли градският превоз да работи обикновено и да не бъдат блокирани пътища най-малко до 9 часа и сред 12 и 14:30 часа на 18 май.

Това би дало опция за обикновено напредване на зрелостниците до местата за осъществяване на матурата, както и за прибирането им след края на изпита.

Над 46 000 зрелостници са подали заявки за явяване на матура по български език и литература на 18 май. Повече от 9000 от тях са от София.

По-рано в сряда координационният съвет, занимаващ се с организацията на митинга на превозвачите, реши на 11 май, митинг да няма.

Шофьори на ТИР-ове и рейсове, които към момента не знаят за решението за отсрочване на митинга, бяха връщани от уредниците.

Превозвачите чакат и отговор за какво във вторник при наличните документи за разрешението на митинг от страна на Столичната община и Столична дирекция на вътрешните работи, не бяха позволени в центъра на София.

Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи изясни за “Хоризонт ”:

“Снощи след дълги разисквания щабът на митинга реши, че в сряда няма да се организират протестни дейности.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР