В Културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ беше открита най-новата спортна атракция–

...
В Културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ беше открита най-новата спортна атракция–
Коментари Харесай

Откриха най-новата морска атракция - WakePark

В Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “ беше открита най-новата спортна атракция– WakePark Burgas, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.


През целия ден използването на водните лифтове беше гратис за всички искащи. Пред влековете се образува опашка от искащи да получат доза адреналин в един от относително новите за България интензивно разрастващ се воден спорт с дъска. Любителите на този тип воден спорт обявиха, че до момента са го практикували в чужбина, само че към този момент ще могат да го вършат и край Бургас.


„ Това е още една звезда в короната на морските спортове в Бургас. Бургас става все по-морски, а това е един актуален спорт, който доста се търси от младежите. Няма таван на възрастта-мъже, дами. Изключително атрактивно е и безрисково. Съоръжението е лицензирано, немско. Убеден съм, че всички поданици и посетители на Бургас, които го пробват ще бъдат доста удовлетворени. В момента е август, време за отпуски, време за релакс, време за усмивки и положителни страсти ”, показа за БГНЕС преди формалното разкриване на уейкпарка кметът на Бургас Димитър Николов.


„ Това е първото съоръжени е в България в тези размери. Съвременният WakePark е един чисто нов 5 towers full size уейк кабел, от един от най-хубавите немски производители на влекове. С тези 5 пилона по едно и също време могат да карат 8 индивида. Този тип воден спорт е доста известен в света. В България, дружно с община Бургас за първи път успяхме да осъществяваме този план. Подобен е на кайтсърф, на уиндсърфа, на хавайски сърф. Може да се практикува целогодишно. Като цяло задачата ни е да развием туризма в района “, показа Янко Симов от екипа на WakePark.

Кабелният уейкбординг (wakeboarding) e интензивно разрастващ се воден спорт с дъска, който включва всички мускули на тялото и ви разрешава да получите доста страсти. Кабелният уейкборд се основава на същия принцип като обичайния уейкборд с лодка или водните ски. Разликата е в метода, по който спортистът може да кара по вода. За разлика от уейкбординга с лодка, когато ездачът се движи зад лодката и извършва разнообразни трикове благодарение на талази и трамплини, при уейкбординга с кабел спортистът се движи във водата благодарение на специфичен кабел (влек). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР