В кухнята ви има много неща, които съдържат бактерии. Добре

...
В кухнята ви има много неща, които съдържат бактерии. Добре
Коментари Харесай

Седем неща от кухнята за изхвърляне

В кухнята ви има доста неща, които съдържат бактерии. Добре е да знаете след какъв брой време избран артикул или предмет от кухнята би трябвало да се изхвърли.

Лошо е да се хвърля храна, само че от време на време това би трябвало да се направи, с цел да се предпазите от заболявания. За доста храни е елементарно да се каже по кое време би трябвало да се хвърлят. Но по какъв начин стои въпросът с яйцата или с пицата? Те могат да наподобяват добре, само че да са цялостни към този момент с бактерии.

Кафето с мляко да вземем за пример може да престои на стайна температура един час, след което можете да го съхраните в ледник за не повече от два часа. След това би трябвало да се изхвърли.

 Продукти от хладилника

За да разберете, дали яйцата са пресни, потопете ги в купа със студена вода. Ако яйцата паднат на дъното, това значи, че са пресни. Ако обаче изплуват нагоре, това значи, че са много остарели и не е целесъобразно да се употребяват.

Дори като се съхраняват в ледник, продуктите не могат да останат прекомерно дълго време и в тях стартират да се развиват бактерии. Яйцата би трябвало да се съхраняват в затъмнената част на хладилника.

 Развалена храна

Готовата пица, която не е изядена, може да остане на стайна температура два часа. След това може да се съхранява в ледник три дни, в случай че е сложена в пластмасови контейнери, където са разпределени частите.

Бебешките пюрета могат в множеството случаи да се съхраняват в ледник 24 часа след отварянето, по-късно не се предлага да се дават на бебетата.

 Пица

Подправките би трябвало също да се изхвърлят по някое време, защото губят аромата и усета си. За подправките на прахуляк срокът за предпазване е 1 година, за задачите подправки като индийско орехче е 2 години, а за корените като джинджифил – 3 години. Добре е да надписвате датите на слагане на подправките в кутиите за тяхното предпазване.

Гъбата за миене на съдове е цялостна с всевъзможни бактерии. Две седмици след пазаруването на гъбата тя към този момент е подготвена за изхвърляне. За да се предпазите от бактерии, по време на потреблението на гъбата, измивайте я всеки ден с вряла вода, която оставяйте да тече върху нея две минути.

Седмото, което би трябвало да изхвърлите от кухнята си, са пукнати и обелени чинии и чаши, а също по този начин и тенджери. Дори дребната цепнатина или обелена част като се изключи че загрозява съда, се трансформира във вход за най-различни типове микроби. Така че колкото и да ви е жалост за обичаната паница, изхвърлете я незабавно, щом се пукне или парче от нея се отчупи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР