В Кремъл разчитат, че срещата на руския президент Владимир Путин

...
В Кремъл разчитат, че срещата на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Русия: Срещата между Путин и Ципрас ще сложи край на трудните отношения между страните

В Кремъл разчитат, че срещата на съветския президент Владимир Путин и гръцкия министър председател Алексис Ципрас на 7 декември в Москва ще постави завършек на един сложен интервал в двустранните връзки, обвързван с дипломатически скандал, съобщи ТАСС, като цитира помощника на съветския президент Юрий Ушаков.

Това посещаване /на Ципрас в Русия - бел.ТАСС/ има необикновен темперамент, доколкото е призвано да постави завършек на неспокойния интервал на развиване на нашите двустранни връзки, акцентира Ушаков. Имам поради изгонването на съответните сътрудници в нашето посолство в Атина, Черноморската банка за търговия и развиване, възбраната за влизане в Гърция на двама наши някогашни депутати, разясни Ушаков. По думите му тази обстановка е била нетипична за връзките сред двете страни, предава Българска телеграфна агенция.

Ушаков дефинира като " изключително досадна " анулацията на тържествените мероприятия във връзка 25-та годишнина от подписването на контракта за дружба и съдействие и 190-та годишнина от установяването на дипломатически връзки. Ушаков подсети, че по отношение на тези дати е било планувано и посещаване в Гърция на съветския министър на външните работи Сергей Лавров, което по-късно е било анулирано.

Слава Богу, че и двете страни в този момент демонстрираха мъдрост и взеха решение в края на годината да провеждат посещаване в Русия на премиера Ципрас и по този начин да сложат завършек на подобен нехарактерен интервал в нашите връзки, сподели Ушаков.

Той означи, че на 5 и 6 декември ще се състои съвещание на междуправителствената комисия на двете страни, на което ще се обсъдят проблеми в областта на стопанската система и политиката, и в обществената сфера.

Помощникът на съветския президент заяви, че в Москва на Ципрас ще бъде предадено копие от знамето на гръцкия пехотен полк, образуван през 1777 година Три флагове на полка са били открити в архива на Ермитажа, където особено за Ципрас са създали имитация на едно от знамената.

Ушаков посочи, че връзките сред Русия и Гърция в стопанската система се развиват добре - за деветте месеца на 2018 година стокооборотът е повишен с 11 %. Той добави, че нараства и туристическият поток, като до края на годината Гърция ще бъде посетена от над 1 милион руснаци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР