В крайдунавския град Свищов днес тържествено бе отбелязан Денят на

...
В крайдунавския град Свищов днес тържествено бе отбелязан Денят на
Коментари Харесай

На 1 ноември в Свищов тържествено бе отбелязан Денят на народните будители

В крайдунавския град Свищов през днешния ден тържествено бе маркиран Денят на националните будители – 1 ноември.

Празничното честване се състоя пред паметника на Дарителите, където се организира общоградско поклонение, в памет на българските просветители, книжовници и революционери, културни дейци и персони със значителен принос за възхода и запазването на народа и запазване на българщината.

По традиция, приветствени слова във връзка празника произнесе отрасловият зам.-кмет доктор Анелия Димитрова, която акцентира смисъла на плеядата бележити свищовски будители, доста от тях съдействали за развиването на културата и образованието в страната ни през годините, и оставили ярка следа в многовековната историята на България.  

С песни и стихове, възпитаници от свищовските учебни заведения „ Димитър Благоев “ и „ Николай Катранов “ способстваха за празничното въодушевление на всички присъстващи, измежду които бяха: кметът на Свищов доктор Генчо Генчев, ръководителят на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов, представители на общинското управление, на СА „ Д. А. Ценов “, просветителни, културни и други институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР