В края на тази седмица хиляди деца от различни краища

...
В края на тази седмица хиляди деца от различни краища
Коментари Харесай

Хиляди деца се включват в три мащабни турнира под егидата на БФС

В края на тази седмица хиляди деца от разнообразни краища на България ще вземат присъединяване в три детски шампионата, които ще се проведат под егидата на Българския футболен съюз и с персоналната поддръжка и подпомагане на президента на централата Борислав Михайлов. Надпреварите ще се състоят в София, Трявна и курортен комплекс “Албена ”, като дават обещание да се трансфорат в същинска лятна футболна фиеста за гениите и техните родители.

Между 24 и 27 август в София ще се организира 16-ото издание на най-мащабния футболен шампионат за подрастващи в столицата – “София Къп ”. В него ще се включат 70 тима, формирани от деца, родени сред 2011 и 2016 година Срещите ще се играят на разнообразни местоположения, като съществена част от дуелите ще бъдат в Национална футболна база “Бояна ”, а останалите мачове ще са на неестествен терен “Витоша 13 ” в Слатина и игрищата на база “ДИТ ” в Драгалевци. Цялата стратегия на шампионата може да откриете .

По същото време – сред 24 и 27 август, погледите ще прикове и най-масовият шампионат за футболни гении в Североизточна България – за купа „ Златна Добруджа “. В идното девето издание сили ще премерят 70 тима в 9 възрастови групи (деца, родени сред 2008 и 2016 г.). Най-мащабна ще бъде конкуренцията при набор 2015 година, където ще вземат участие 16 тима, разпределени в 4 групи. Цялата информация за купа “Златна Добруджа ” може да намерите .

За пета поредна година пък Трявна ще е хазаин на детския футболен фестивал “Трявна Чемпиъншип 2023 ”, който ще се организира в интервала 23-27 август. В него ще се включат 46 състава от шест възрастови категории (2011 – 2016 г.), а мачовете ще се играят в комплекс „ Ангел Кънчев “ в Трявна, както и на стадион „ Балкан “ в Плачковци. Всички детайлности за шампионата може да откриете . 

Подкрепата на трите съревнования, които дават обещание доста горещи страсти, е част от дълготрайната тактика на Българския футболен съюз за развиване на играта измежду подрастващите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР