- В края на седмицата в София се проведе Срещата

...
- В края на седмицата в София се проведе Срещата
Коментари Харесай

Част от международните новини се писаха в София тази седмица

- В края на седмицата в София се организира Срещата на върха на самодейността " Три морета " , която сплотява 12 страни членки на Европейския съюз, ситуирани сред Балтийско, Адриатическо и Черно море. 
- Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за следващ път прикани за започване на договаряния за участие в блока със Северна Македония и Албания , немският канцлер Ангела Меркел - за ускорение на процеса на участие на страните от Западните Балкани .
- Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон разговаряха по видеовръзка с китайския водач Си Дзинпин .
- Три немски производителя на коли са нарушили антитръстовите правила на Евросъюза. Два от тях бяха санкционирани с общо 875 милиона евро .
- Съединени американски щати ще приключат военната си задача в Афганистан на 31 август, разгласи в четвъртък президентът Джо Байдън. Според Русия по този начин Вашингтон признава неуспеха на 20-годишната си задача и предизвести, че в Афганистан с изключение на талибаните в нахлуване е и " Ислямска страна " .
- Президентът на Хаити Жовенел Мойз беше погубен в резиденцията си в столицата Порт-о-Пренс в сряда. 
- От началото на седмицата най-богатият човек на планетата - Джеф Безос , публично се отдръпна като основен изпълнителен шеф на най-голямата компания за онлайн търговия на дребно " Амазон ". 
- Във вторник на Лазурния бряг беше открит 74-ия Кинофествал в Кан
Цялото резюме чуйте на интернационалните вести от седмицата чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР