В края на поредния страстен футболен сезон за българския футбол,

...
В края на поредния страстен футболен сезон за българския футбол,
Коментари Харесай

Z-Каст 82: За ЦСКА и “Левски”. И как футболните герои се превърнаха в бреме

В края на следващия буен футболен сезон за българския футбол, ситуацията по никакъв начин не наподобява добре, а в случай че стартира да се работи вярно, времевият небосвод за позитивни промени е най-малко 10 години.

Този извод направи експертът Бойко Величков, посетител в 82-ия епизод на Z-Каст, който бе отдаден на футболна тематика. Разговорът с Великчов, който е някогашен футболист, треньор, има лична академия и известен тв анализатор, стана в деня, в който БФС организира конгрес, на който беше гласуван бюджет, само че нямаше избор.

А Бойко Величков е част от екипа на Димитър Бербатов. Той постоянно подлага на критика актуалното управление на съюза.

Разговорът с него стартира от финала за Купата на България ЦСКА-София - " Левски " (0:1), след който в лагера на спечелилите царува еуфория, а в другия цялостен разпад.

" Финалът отразява процесите в двата клуба, стартира Величков. - Игровото държание и крайният резултат бяха доказателство за всичко, което се случваше в двата клуба месеци наред. Убедих се, че когато в един тим нещата са - не бих споделил добре и подредени, само че има проект за деяние, тактика и малко по малко те се съблюдават, спортно-технически нещата се получават. На противоположния полюс са " червените”...

Техните ръководители не могат да си подредят къщичката. Да има тактика, за има задания и отговорности. Оттам и треньорът да завоюва дуела, който е край за Купата. Много са нещата... Ситуацията е патова. "

Бойко Величков бе определен в Изпълкома на БФС на различния конгрес на Димитър Бербатов. Той акцентира на това, на което и Бербо - задачата на това заседание не е бил то да докара до директно ръководство, а по-скоро до избирателен конгрес, извършен по почтен метод.

" Мъчно ми е, че се стигна до такава степен героите от моето детство да бъдат хулени обществено. Хора като Борислав Михайлов, Емил Костадинов са доста заслужили футболно като играчи. Но ми е мъчително, че футболният съюз се ръководи от некомпетентни, нискоинтелегинтни хора. Един развой и конструкция би трявлало да се ръководят от положителни мениджъри.

Добрите мениджъри са тези, които вероятно са учили, вероятно са ходили на учебно заведение, вероятно са можели да работят с хора, да ръководят процеси, да бъдат водачи. В БФС това се случва по сталински. Това извънредно доста ме натъжава. Много ме натъжава реакцията на положителни другари, журналисти… ", продължи Бойко Величков.

Пълният диалог чуйте в новия, 82-ри епизод на Z-Каст:

,,,.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР