В края на отминалата седмица се срещнахме с десния бек

...
В края на отминалата седмица се срещнахме с десния бек
Коментари Харесай

Мати Кеш: Нямаме търпение за Лигата на конференциите

В края на отминалата седмица се срещнахме с десния бек на Астън Вила - Мати Кеш. Понеже е началото на сезона го попитахме кое е най-важното за професионалния футболист сред двата шампионата.

„ Да си почине, по този начин мисля. Важно е да можеш да поемеш глътка въздух, тъй като е минал дълъг сезон и идва нов. Важно е да отдъхнеш “, съобщи Кеш.

Срещата с Евертън беше първото домакинство за бирмингамци през сезон 2023/2024 и Астън Вила разгроми съперника си, само че представянето на футболистите на Унай Емери има и своето пояснение.  

„ Да играем още веднъж на „ Вила Парк “ е доста хубаво. Мачът с Евертън е значим самичък по себе си, само че и ние влизаме в него измежду неприятен резултат. Важно е да се върнем назад към успехите, изключително на „ Вила Парк “, колкото е допустимо по-скоро “.

Унай Емери съобщи, че Висшата лига е топ приоритет на клуба през сезона, а до момента в който Мати Кеш ни разказваше каква е задачата на отбора за новия шампионат във Висшата лига, интернет връзката в действителност се разпадна.

„ Целта е още веднъж да се върнем в Европа. Това е доста значимо. Чуваш ли ме, хей! Не мога да го чуя (смее се) “.

В последна сметка, когато интернетът не работи добре, заложихме на добре познатия остарял телефон.

„ Не мога да спра да се дръзвам. Ти ме разсмя! Разбрах, че ме пита за това, че сме в Европа “.

С възобновена връзка взехме решение да попитаме бранителя за работата му с Унай Емери и що за човек е самият той, защото в профил наподобява доста придирчив.

„ Страхотно е да работим с Унай Емери. Той е приказен управител и е работил на най-високо равнище доста години, тъй че да учим нови хрумвания от него е фантастично. През предишния сезон завършихме на висока позиция в класирането и то по положителен метод с игра. Надявам се да продължим по този метод. Загубихме първия мач, само че желаеме да изправим това незабавно. Определено научих доста в късото време, в което работихме дружно. Той е приказен и вкара доста нови хрумвания в играта на тима. В края на предишния сезон се представихме прелестно и задачата ни е да се върнем към това равнище в този момент “.

За финален път Астън Вила взе участие в европейски клубен шампионат през 2010/2011, само че в този момент следва 18-ото присъединяване на клуба на Стария континент и е ясно, че почитателите са много ангажирани с този прелестен миг в историята на клуба.      

„ Да, много си приказвах с почитателите през седмицата. Доста от тях ми писаха за пропуща, който направих против Нюкасъл, само че всички ние нямаме самообладание за Лигата на конференциите. Ще бъде ново предизвикателство за всеки от нас. Това е голямо предизвикателство за клуба да се върне в Европа, нещо, което ние искахме да реализираме. Но, както споделих, чакаме идната седмица (б.р. – тази седмица) с неспокойствие, тъй като всичко в Лигата на конференциите стартира тогава “.

„ Искаме да изминем целия път, желаеме да стигнем, колкото е допустимо по-далеч в шампионата, да сме край и да се опитаме да го спечелим. Със сигурност в този клуб има упоритост и мислим, че можем да се оправим, в случай че сме съсредоточени и сложим летвата задоволително високо “, съобщи Кеш.

Цялото изявление с Мати Кеш от предаването „ Премиър лийг Токшоу “ по DIEMA SPORT 2 може да видите в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР