В края на миналата седмица в Имст, Австрия се проведе

...
В края на миналата седмица в Имст, Австрия се проведе
Коментари Харесай

Отново златни медали за България в спортното катерене за юноши и девойки



В края на предходната седмица в Имст, Австрия се организира Европейска купа по спортно катерене за юноши и девойки в дисциплините “трудност ” и “скорост ”. Това беше вторият старт за младите български катерачи в тези дисциплини след при започване на май, откъдето те донесоха 7 медала. Състезанието в Имст е най-популярното измежду европейските купи и в него в този момент участваха над 300 състезатели от 24 европейски страни.

 Матей Мицев

Сред тях бяха и най-хубавите български състезатели - Николай Русев, Николай Ангелов и Боян Киров в групата на 14-15-годишните, Алекс Тоткова и Слав Киров в групата 16-17 години, и Матей Мицев - при най-големите измежду юношите (18-19 г.).

 Ники Русев

В скоростта българските състезатели завоюваха златен и бронзов орден . След второто си място на Европейското състезание в Русия 15-годишният Николай Русев към този момент е първенец в дисциплината, като на финала в своята възрастова група беше единственият, който “слезе ” под 8 сек . - 7,72 сек. Националният рекордьор в скоростта Матей Мицев пък се пребори за бронзовия орден с време 7,17 сек.

 Матей Мицев - бронз

Ден по-късно 16-годишната Алекс Тоткова донесе успеха в коронната си дисциплинираност “трудност ”. Пловдивчанката катереше безапелационно и беше първа и на двата маршрута на квалификациите, а на финала единствена реализира топ .

 Алекс Тоткова

Още един от българските участници реализира място в първата десетка - 16-годишният Слав Киров стана трети на квалификациите, а на финала зае деветото място.

---

Новините следете в рубриката .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР