В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен

...
В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен
Коментари Харесай

Адв. Марковски с важни уточнения за жената, опитала да ограби магазин

В края на предходната седмица жена направи опит за въоръжен обир в столичен супермаркет. Тя нахлула в магазина, блъснала охранител с тухла и насочила револвер против една от касиерките. Нападателката поискала оборота. Вчера стана ясно, че съдът е взел решение дамата да остане в ареста.

" Тук имаме типичен обир с използвано заплашване. Като желая до подчертая един подробност, че е била с револвер - не дава отговор на истината. Пистолетът е бил газов, т.е. той не може да аргументи гибел, също така има познание, че револверът е бил и негоден ", изясни в " Денят стартира " по Българска национална телевизия юрист Марин Марковски.

Той означи, че има доста огромна разлика, когато в ръцете на грабителя има детски револвер, оцветен в черно, или фактически е военен револвер.

" Разсъждението, че тази жена е направила това нещо за възмездие или от бедност, или от предизвикателство, тъй като е останала без работа, това би трябвало да бъде открито ", сподели юристът.

Марковски изясни, че не всеки път можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което споделя обвинената.

" Това измъчено момиче е бакалавър, т.е. има обучение. Поставя се въпросът за нейната психическа валидност, по този начин пътем. Категорично смятам, че тя е душевен безусловно здрава. По-скоро смятам, че тя е отишла да вземе пари ", разяснява още юристът.

''Жената я грози наказване от 3 до 10 години отнемане от независимост. В случая става въпрос за закононарушение, което е трудно. Жертвата на грабежа е уплашена, афектирана, взели са ѝ пари. Законът регистрира това нещо'', означи Марковски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР