В края на миналата седмица бе излъчено скандалното интервю на

...
В края на миналата седмица бе излъчено скандалното интервю на
Коментари Харесай

Домът на Хари и Мегън крие зловеща тайна

В края на предходната седмица бе излъчено скандалното изявление на принц Хари и Меган Маркъл с Опра, което към този момент дни наред е една от най-обсъжданите тематики в света. Седнали в живописната градина на внушителното имение, което херцозите на Съсекс купиха в разгара на лятото на 2020 година, тримата разговаряха главно за премеждията, белязали престоя на съпрузите в Бъкингамския замък, хладното отношение на някой от членовете на кралското семейство към някогашната актриса и аргументите, довели до решението родителите на Арчи да захвърлят купите си и да се реалокират в Съединените щати.

През цялото време обаче, известната журналистка по този начин и не попита внука на кралица Елизабет Втора и жена му, дали са осведомени с мрачната история, която стените на техния нов дом пазят... Въпреки че имаше тази опция, когато събеседниците ѝ сами споделиха, че животът им в Калифорния е " по-хубав от всяка една приказка, която някой в миналото е чел ". Но в случай че те фактически бяха осведомени с тъмната загадка на жилището си, едва ли щяха да мислят тъкмо по този начин.

Оказва се, че двойката е платила повече от 14 млн. $ за същинска къща на ужасите, както биха я нарекли в някоя холивудска продукция, за чието минало се носят злокобни митове, които биха отказали не един човек от желанието му да прекара дните си в нейните лимити. Някога другояче красивата постройка, заемаща през днешния ден общо 1734 квадратни метра от затворената общественост " Riven Rock " в Монтесито, Санта Барбара, е била единствено една дребна част от надалеч по-голям парцел, който бива разграничен и продаден на разнообразни купувачи, след кончината на първичния му притежател. Нейната история споделя Дейли мейл, представен от dir.bg

През 19-ти век зад каменната ограда на мястото е живял Стенли Маккормик - наследник на изобретателя Сайръс Маккормик, основал първата механична жътварка, теглена от коне, провокирала същинска гражданска война в селското стопанство и земеделието. Наследил голяма сума пари от татко си, Стенли придобива имението след сватбата си, като прекарва в него малко повече от четири десетилетия, затворен на втория му етаж, където в действителност издъхва през 1947 година - завързан за леглото си.

Тази мярка е нужна, защото той страда от шизофрения, само че също така има натрапливо полово държание, съпроводено от разнообразни мании и култове. Заради честите му пристъпи на експанзия, превръщащи го в опасност за всяка жена, лекарите единомислещо преценят, че ще бъде най-добре, в случай че Маккормик бъде приковаван към леглото си с кожени ремъци всякога, когато брачната половинка му Катрин или някоя от сестрите му решат да го посетят в стаята, трансформирала се в негова килия. По мнение на личния състав обаче каишките не са задоволителни, с цел да го усмирят, затова често му дават силни успокоителни, притъпяващи гневните му прояви.

Обезпокоени за психологичното му здраве, фамилията му наема най-различни лекари, на които заплаща обилно, с цел да намерят лек за положението му. Един от тях прекарва години наред в къщата, като даже трансформира едно от пространствата ѝ в лаборатория, където прави голям брой опити с маймуни, тествайки разнообразни лекарства върху животните с вярата, че ще открие нужното лекарство за милионера. Уви, това по този начин и не се случва.

Истината е, че всички специалисти, пристигнали от близо и надалеч, изпитващи непоколебима убеденост, че ще излекуват Стенли, в действителност се провалят. С времето ситуацията на мъжа последователно стартира да се утежнява, толкоз, че се стига се до там докторите да не разрешават на роднините му от женски пол да го приближават, без значение от повода. Ако желаят да го видят, те могат да следят разходките му из градината отдалеко, употребявайки бинокъл.

 Стенли Маккормик и съпръгата му Катрин

Натъжена поради протичащото се с мъжа ѝ, Катрин оптимално се пробва да внесе комфорт в дните му, надявайки се по този метод да не се усеща като изгнаник в личния си дом. Така вътрешността на постройката става самобитна изложба, в която се редят голям брой творби на изкуството, а огромният двор на парцела се трансформира в приказна градина, изпълнена с екзотични растения, каменни мостове, статуи и така нататък Тя подрежда да се сътвори още голф игрище и спектакъл за представления онлайн или прожекция на филми. Само че нищо от това не разведрява Маккормик, а положението му става все по-зле.

В последна сметка брачната половинка му не устоя да следи неговия крах, ето за какво прекарва от ден на ден време надалеч от него - в Бостън, където се причислява към Движението за равни изборни права на дамите, на което прави редица дарения и провежда митинги. Междувременно братът и сестрата на Стенли - Хари и Анита, се пробват да присвоят благосъстоянието и имуществото му по правосъден път, като желаят да изключат Катрин от наследството на Маккормик. Делата не престават повече от 10 година, само че напъните им се оказват напразни, тъй като откакто Стенли умира от пневмония, брачната половинка му остава единственият му правоприемник.

Голяма част от почти 40-те милиона $ (днес равняващи се на половин милиард) тя дава за благотворителни дела, засягащи женското репродуктивно здраве. Катрин си отпътува от този свят на 92-годишна възраст през 1967 година като една от основоположничките на феминисткото придвижване в Съединени американски щати. Погребана е до мъжа си в гробището Гейсланд, намиращо се в Чикаго.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР