В края на миналата седмица, „Уошингтън поуст“ предаде, че Activision

...
В края на миналата седмица, „Уошингтън поуст“ предаде, че Activision
Коментари Харесай

Служители на Raven Software излязоха на протест

В края на предходната седмица, „Уошингтън поуст“ съобщи, че Activision са почнали да освобождават хора от екипите по инспекция на качеството към Raven Software, студиото, помагащо в създаването на Call of Duty сериите – за последно – CoD Warzone. Става дума за една трета от QA отдела на Raven, на които им е било декларирано, че до края на януари би трябвало да изоставен студиото.

Къмюнити мениджърът в Raven изрази своето отвращение в Twitter във връзка вълната от уволнения, споменавайки неспазени обещания от страна на Activision. „На приятелите ми в Raven им бе обещавано от месеци, че Activision работи по смяна на заплащанията за повишение на заплатите им. Днес, един по един, скъпи членове на екипа, бяха привикани на специфични срещи и им бе декларирано, че биват освобождавани“. Друга част от разработчиците, които са били извикани на тези срещи са останали в компанията с нищожно нарастване на заплатите и предислоцирани в основните офиси на Raven. Самите проекти на Activision наподобява не са били координирани с управлението на студиото и чиновниците са били оставени в цялостно незнание за това, което им се готви.

Драстичните ограничения на Activision идват на фона на продължаваща пандемична обстановка, всеобщи банкрути и неустановеност. Но също по този начин и в на голям скандал, обвързван с името на Activision Blizzard от последните месеци. Последователни разкрития на локален синдикат разкриха голям брой нарушавания на трудовата нравственос на висши ръководители на студиото, обвинявания в тормоз и дискриминация, в това число и такова в обезчестяване. Самият изпълнителен шеф на Activision Боби Котик е считан за заобиколен съизвършител в протичащото се, въпреки че от компанията да отхвърлят огромна част от обвиняванията.

„Нашият екип е опустошен и никой няма да желае да работи дори и да го покачат. Планирах напускането си поради репутацията на Activision напоследък и не имам намерение да поддържам компанията повече. Според мен е срамно да работи човек в Activision“, разяснява пред „Уошингтън поуст“ един от членовете на QA отдела на Raven.

Освободените чиновници и техните сътрудници не считат да одобряват умерено обстановката и през днешния ден са били излезли на митинг след апела на ABK Worker’s Alliance.

„Този екип беше уведомяван неведнъж от управлението на Raven, че се задават положителни промени. Именно тези идни промени бяха употребявани като мотив членовете на екипа да не получат и общоприетите покачвания и повдигане на заплащането, които трябваше да се случат през март тази година“, показват от профсъюзната организация.

От Activision разясняват обстановката, заявявайки, че компанията в действителност усилва общата си инвестиция във връзка с създаването и оперативните разноски. „В идващите месеци планираме назначението на цялостно работно време на близо 500 краткотрайно наети чиновници. За страдание, като част от тази смяна, ние уведомихме също по този начин 20 от тези краткотрайно назначени чиновници в нашите студиа, че договорите им няма да бъдат продължени“, споделя пред Polygon представител на Activision.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР