Съобщава се, че Китай е имал „задълбочен, постоянен достъп“ до японските мрежи в продължение на месеци

...
В края на миналата година Япония планираше да добави хиляди
Коментари Харесай

В края на миналата година Япония планираше да добави хиляди служители към военната си единица за киберзащита. Сега може би знаем защо – според доклад на Washington Post, хакерите в Китай са имали „дълбок, постоянен достъп“ до японските отбранителни мрежи. Когато се казва, че Агенцията за национална сигурност за първи път е открила пробива в края на 2020 г., началникът на NSA и командир на киберкомандването на САЩ генерал Пол Накасоне отлетя за Япония със заместник-съветника по националната сигурност на Белия дом Матю Потингър, за да докладва за пробива на служители.

Въпреки брифингите, които достигнаха до министър-председателя на Япония, Washington Post съобщава, че хакването от Китай остава проблем в продължение на няколко месеца, продължавайки през края на администрацията на Тръмп и до началото на 2021 г.

Кибер командването на САЩ първоначално е предложило на Япония помощ за прочистване на нейните системи от злонамерен софтуер, но според съобщенията е било отхвърлено, тъй като страната не се е чувствала удобно армията на друга нация да има достъп до техните системи. Вместо това Япония избра да използва местни фирми за търговска сигурност, за да открие уязвимости, разчитайки на САЩ само за насоки относно това, което са открили тези фирми. Япония в крайна сметка ще приеме по-активна стратегия за национална сигурност, за която се твърди, че включва нова киберкоманда за наблюдение на мрежите денонощно и до 4000 активни служители по киберсигурността.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР