В края на месец февруари се проведе поредното важно събитие,

...
В края на месец февруари се проведе поредното важно събитие,
Коментари Харесай

Абитуриентската мода: Хармония между индивидуалността и празничото облекло

В края на месец февруари се организира следващото значимо събитие, част от социално-културния план на Академията за мода „ Вечери на стила “. Този път естетическият фокус беше подложен върху абитуриентската мода. Гостите се любуваха на предложенията на едни от най-успешните български дизайнери в изложба „ Милениум “.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог, акцентира: „ Абитуриентското облекло не е просто част от външността на зрелостниците и откъс от тяхната празнична просвета. То е главен образен фактор за уместно отбелязване на подобен трогателен миг, какъвто е абитуриентската вечер в живота на младежта. Към бъдещите зрелостници и техните родители ще насочва три апела. Първо, не демонстрирайте по първичен метод разкош и богатство със свръхскъпи маркови тоалети, а на първо време помислете дали ще ви стоят добре. Второ, кажете „ стоп “ на вулгарното и пошлото във външността си и потърсете допустимо най-чистия и хубав метод да изглеждате съвременни и стилни. Трето, внимавайте напъните да станете център на внимание да не ви трансфорат в карикатури, палячовци и подигравки. И още нещо – търсете естетика сред характерността си и празничното облекло без да обръщате тил на българската мода. В България творят прелестни дизайнери, които основават шедьоври за абитуриентските балове! ”.



Във вечерта, отдадена на тематиката „ абитуриентската мода “, бяха показани няколко тематично издържани творби на носителите на „ Златна игла “ – Радостина Долапчиева, Поля Кинова, фешън къща “Andrews ”, Мария Радославова и Антон Узунов. Участие взеха и други надарени и новаторските дизайнери, измежду които Мила Захариева и Светослава Кирилова.
Модна къща “Andrews ” – притежател на „ Златна игла 2022 “ в категория „ Модна къща на годината – мъжка мода “, даде началото на стилното ревю, като презентира два тоалета. Първият бе дело на бутик „ Ла Бонтé “ (част от фамилията на “Andrews ” от 2021 г.) – феерична дълга рокля в цвят индиго. Второто произведение беше за мъжката аудитoрия – костюм “Ceremony Slim ”.



Мария Радославова – дизайнер на “Mia Touché ” и притежател на „ Златна игла 2022 ” в категория „ Аксесоари “, и Антон Узунов – дизайнер на “Antony Langountin ” и притежател на „ Златна игла 2021 “ в категория „ Най-добър млад дизайнер “, демонстрираха по какъв начин аксесоарите и облеклата се допълват и акцентират женския контур по моден и хубав метод.



Модният бранд “Valdini ”, с дизайнер Светослава Кирилова, показа един от обичаните си модели – аутфит, който излъчва живот и душа – нежно произведение, от което остават мемоари от прелестен женски мирис и сексапил, от прелестен контур и прелестни цветове.



Носителят на „ Златна игла “ – фешън къща “Paloma Fashion ”, с дизайнер Поля Кинова, презентира модел “Zenobia ” от сбирка “Queen of Paloma ” 2023. Роклята е направена от дантела, пайети и железни текстури, които са топ тренд и способстват обезпечен резултат за запаметяваща се атрактивна визия.



Модното ревю приключи с Радостина Долапчиева – дизайнер на фешън къща „ Алегра “ и притежател на „ Златна игла 2022 “ в категория „ Абитуриентска мода “, като предложи модел „ Естер “ от сбирка “Un Amor ”, който е в линия нимфа с преносим шлейф.



Водеща на събитието бе Екатерина Свечева – лице на „ Златна игла 2022 “, инфлуенсър и топмодел. Тя беше облечена в тоалет на стилния бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE “ с дизайнер Мила Захариева. Аутфитът беше изискан в стила на дребната черна рокля, а уникалността му се показваше в авторския десен на подплатата, който е направен особено за марката.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР