В края на март тричленен екипаж ще осъществи "полет" в

...
В края на март тричленен екипаж ще осъществи "полет" в
Коментари Харесай

Тричленен екипаж ще осъществи "полет" в макет на нов модул на МКС

В края на март тричленен екипаж ще реализира "полет " в макет на научно-енергетичния модул на Международната галактическа станция (МКС), с цел да се ревизират ергономичните му характерности, съобщи ТАСС.

"В края на март в Ракетно-космическата корпорация "Енергия " ще бъде осъществен опит по моделиране на бордовата активност на екипажа в ергономичния макет на научно-енергетичния модул - разясниха от корпорацията. - Въз основа на няколко експeримента, в които ще вземат участие експерти от Института по медико-биологични проблеми и Центъра за подготовка на космонавти, ще проверим до каква степен ергономията на модула удовлетворява условията. "

За един работен ден екипажът ще направи реплика на ръчен режим на съединяване на модула с галактически товарни кораби, на работа с научна инсталация, на техническо обслужване и ремонт на оборудването. "При това вътрешното пространство на модула ще е запълнено с макети и действително бордово съоръжение. Екипажът ще би трябвало да работи в сходство с проекта за полета във взаимоотношение с условния Център за ръководство на полетите ", разясниха от пресслужбата на корпорацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР