В края на годината ще имаме минимум 4% спад на

...
В края на годината ще имаме минимум 4% спад на
Коментари Харесай

Доц. Вазов: Обещанията на партиите нямат икономическа обосновка

В края на годината ще имаме най-малко 4% спад на Брутният вътрешен продукт. Това предвижда ректорът на ВУЗФ доцент Григорий Вазов. " Едни и същи ограничения един икономист може да определели като доста положителни, различен може да дефинира, че са неприятни. В момента никой не може да каже тъкмо " това е най-хубавото или това е най-лошото " при тази пандемия. В тази обстановка имаме обикновено придвижване на приходите ", съобщи той, представен от Bulgaria ON AIR. Доц. Вазов разяснява и икономическите стратегии на партиите за идния избор.

" Правят се обещания, които нямат никаква икономическа основа. Някои са брутални в това, което оферират на хората ", безапелационен е той. Според него обещанието за 1000 лева минимална работна заплата не е допустимо във всички браншове. " Жалкото е, че на главните политически партии икономическите стратегии са направени от политици, а не от икономисти ", разяснява доцент Вазов.

Експертът разяснява и икономическите ограничения против коронакризата, както и излизането от нея. " Малкият и междинният бизнес в България, пък и в Европейски Съюз, зависят от огромните корпорации. Не е единствено фабриката за салами и мандрата за сирене, а стотици сектори. Ние би трябвало да имаме фактически добре работещи огромни стопански структури, които да разпореждат тези поръчки на дребните компании ", разясни той.

Доц. Вазов съобщи, че не чака инфлация при параметрите, които България има сега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР