В края на 70-те и началото на 80-те и най-мощните

...
В края на 70-те и началото на 80-те и най-мощните
Коментари Харесай

Сблъсък на поколения - рали легендата Мишел Мутон и дъщерята на Кен Блок, Лиа

В края на 70-те и началото на 80-те и най-мощните и рискови коли от Група Б в Световния рали шампионат изниква името на една французойка, която мачка съвсем всички в извънредно мъжки спорт - Мишел, Мишел Мутон.

 
 Rallye 12
Постиженията й са в действителност зашеметяващи - през 75-та печели 24-те часа на Льо Ман при прототипите, през 77-ма приключва на втора позиция в Европейския рали шампионат, през 78-ма печели Тур Дьо Франс, през 81-ва печели Рали Санремо, през 82-ра приключва 2-ра в Световния рали шампионат зад Валтер Рьол с три победи в Рали Португалия, Бразилия и Гърция, а през 85-та печели паметното нанагорнище на Пайкс Пийк в Съединени американски щати, поставяйки връх на трасето, което по това време е в по-голямата си част от макадам.
 Rallye 5
Мутон е част от " Залата на славата " и един от основателите на Race of Champions, което годишно събира най-хубавите от моторните спортове в шоу конкуренция, а от 2010-а насам е в комисията на FIA.
 Rallye 10
От другата страна е новото потомство - Лиа Блок, дъщерята на към този момент починалия визионер в моторните спортове, който ги промени тотално - Кен Блок. Още от невръстни години тя става очевидец на цялото развиване на татко си и проявава предпочитание да продължи историята му.
 Rallye 9
През предходната година, в която Лиа бе на единствено на 16 години, тя съумя да завоюва Рали шампионатът на Съединени американски щати в класа с един задвижващ мост дружно с Рианън Голсомино - дамата на дългогодишния навигатор на татко й - Райън, с което стана най-младия първенец в историята на ралито. Преди броени дни пък, Лиа подписа контракт с Williams Racing и ще влезе в борбата на дамите - F1 Academy.
 Rallye 8
Слещата на тези две генерации водачи среща и две генерации машини - именитото Audi S1 Quattro, което трансформира рали спорта с 4х4 задвижването си и турбодвигателя и електрическия първообраз, въодушевен от него - Hoonitron, основан по концепция на Кен за епизодите му Gymkhana, които са известни по целия свят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР