В края на 47-ото Народно събрание се очаква указ за

...
В края на 47-ото Народно събрание се очаква указ за
Коментари Харесай

НОВА ИНФОРМАЦИЯ: Ето вероятен списък на новия служебен кабинет на Румен Радев

В края на 47-ото Народно заседание се чака декрет за разформироване Народното събрание и насрочване на парламентарни избори. Дотогава страната ще се ръководи от длъжностен кабинет.

По информация на Mediapool евентуално длъжностен министър председател ще бъде някогашният длъжностен обществен министър Гълъб Донев.

Като вицепремиер по ръководството на европейските средства и в този кабинет ще се завърне Атанас Пеканов, като не е изключено да поеме министерството на нововъведенията и растежа.

Очаква се министър на правораздаването да стане депутатът от Българска социалистическа партия и вътрешна съпротива в партията Крум Зарков.

За министър на стопанската система се разяснява Димитър Данчев, който и сега е зам.-министър на Корнелия Нинова. Обсъждат се още няколко имена, като едно от тях е на Даниела Везиева, която заемаше поста във втория длъжностен кабинет предходната година, откакто Кирил Петков влезе в политиката с " Продължаваме промяната ".

Министър на превоза евентуално още веднъж ще е Христо Алексиев, който заемаше поста и в предходните служебни държавни управления.

Министър на туризма отново ще е Стела Балтова, която също беше на този пост в предходни кабинети на Радев.

В новия длъжностен кабинет няма да се завърне някогашният длъжностен министър на околната среда и водите Асен Личев. Той удостовери, че няма да взе участие.

За поста министър на районното развиване се спряга някогашният зам.-министър от предходния длъжностен кабинет Иван Шишков.

Венцислав Катинов се чака да стане министър на вътрешните работи. Той е бил зам.-министър в предходни служебни кабинети. Като правоприемник на Бойко Рашков обаче се върти и името на някогашния правосъден министър Иван Демерджиев, който по време на кабинета на Кирил Петков за малко беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи, само че се отхвърли от поста.

Сред спряганите имена за министър на енергетиката е това на уволнения по времето на кабинета " Петков " някогашен шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов, който към този момент беше длъжностен министър в първото държавно управление на Радев. Друго име, което се завъртя, е това на Андрей Живков, само че е допустимо постът да заеме чужд за необятната аудитория човек.

Министър на защитата евентуално ще е основният секретар на президента Румен Радев – полк. Димитър Стоянов.

По информация на Mediapool едно от обсъжданите имена за министър на външните работи е на посланика във Англия Марин Райков. Пост в служебния кабинет е подготвена да заеме и сегашният външният министър в оставка Теодора Генчовска, която беше министър на Има Такъв Народ в кабинета на Кирил Петков.

Едно от спряганите имена за министър на опазването на здравето е това на доктор Славейко Джамбазов, който е съветник по здравна политика. За поста се разискват още и двама, свързани с Българска социалистическа партия здравни фрагменти доктор Таня Андреева и доктор Емил Райнов.

За министерството на финансите импровизирано се показва името на предходния длъжностен финансов министър Валери Белчев.

Постът на министър на земеделието евентуално ще отиде при някогашния длъжностен зам.-министър Георги Събев, само че диалози са водени и с Явор Гечев, който също беше зам.-министър.

Социален министър евентуално ще стане Лазар Лазаров, който сега е зам.-министър.

За министър на електронното ръководство се спряга зам.-председателят на Държавна организация " Електронно ръководство " Красимир Симонски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР