В края на 2023 г. Биткойн (BTC) отбеляза значителен скок,

...
В края на 2023 г. Биткойн (BTC) отбеляза значителен скок,
Коментари Харесай

Биткойн приключва 2023 година като един от най-добре представящите се активи

В края на 2023 година Биткойн (BTC) означи забележителен скок, което провокира полемики за евентуалното възобновление на бичия пазар.

Компанията за разбор на данни Kaiko Research неотдавна прегледа резултатите на криптовалутата през тази година.

В последния им отчет се показва, че Биткойн е на път да завърши годината като един от най-добре представящите се активи на финансовите пазари. Констатациите на Kaiko сочат впечатляващ растеж от над 160% на цената на монетата през 2023 година, надминавайки множеството обичайни активи. Тази възходяща наклонност се резервира макар сложните макроикономически условия и пречките в криптосферата.

В отчета на Kaiko се акцентира, че единствено няколко определени субекта са надминали Биткойн в представянето си от началото на годината до момента. Една от откроявящите се компании, е NVIDIA Corp. с растеж от над 228% през 2023 година, въз основа на данните на TradingView.

Докладът разделя ценовото деяние на Биткойн през 2023 година на три етапи: в началото рали от най-ниските равнища на цикъла, застой в средата на годината и рали в края на годината. По-конкретно, от Kaiko акцентираха на етапа “, описвайки я като необикновен интервал. По време на този интервал от март до октомври Биткойн се търгуваше непрекъснато в диапазона от $25,000 до $30,000.

Въпреки това оптимизмът във връзка с евентуален борсово търгуван фонд (ETF) за BTC набъбна след неправилно известие по отношение на утвърждението на ETF на BlackRock.

Вследствие на този случай Биткойн нарастна от $28,000 до над $44,000 сред октомври и декември. От Kaiko означиха, че макар относително неспокойната среда на годината, Биткойн може да се похвали с един от най-хубавите коефициенти на Шарп измежду главните активи, отстъпвайки само на полупроводниковия колос Nvidia. Акциите на Nvidia се усилиха повече от два пъти от януари до май, основно с помощта на вълнението към изкуствения разсъдък.

Коефициентът на Шарп е необятно употребен индикатор за оценка на рисково поправената възвръщаемост, сравняващ възвръщаемостта на дадена инвестиция с нейния рисков профил.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР