В козлодуйското село Гложене в сезона на снега обстановката става

...
В козлодуйското село Гложене в сезона на снега обстановката става
Коментари Харесай

Козлодуйско село недоволства заради постоянен тежък трафик

В козлодуйското село Гложене в сезона на снега ситуацията става сериозна поради тежки камиони със селскостопанска продукция, които разрушават къщи и улици. Потърпевшите споделят, че от седем години упорстват за решение, само че никой не им обръща внимание.

Десетки тирове, натоварени със зърно, минават дневно по две от улиците в село Гложене. Не устоят хора, къщи и инфраструктура. „ Не е обикновено, непрекъснато прахуляк, непрекъснато звук, леглата ни вибрират, това не е обикновено “, споделя Жулиета Иванова.

Дупките се запълват от време на време, в това число и от зърнопроизводителите, само че без триумф. Потърпевшите пишат писма до разнообразни институции.

Хората пробвали да застраховат парцелите против камионите. „ Те ни споделиха застрахователите, че не носят отговорност за това, тъй като не е злополучие, какво да вършим ние, от кое място да вземем средства, да ремонтираме къщи “, споделя Марияна Торньова.

Над въпросните улици се намират базите на зърнопроизводителите, някои тях обработват по 90 хиляди декара земя в региона. „ Какво значи да изместим базата, база, която сме реновирали, база, която поддържаме и която е обвързвана с нашата работа. Ако тръгнем да вършим някакъв различен пет, всичките тези места са общински “, разяснява представителят на зърнопроизводителите Тодор Янков.

Хората обаче отхвърлят повече да чакат страна и община да се схванат за обиколно трасе и предизвестяват, че идната седмица ще блокират трафика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР