В Коста Рика вече се радват на екотранспорт. За първи

...
В Коста Рика вече се радват на екотранспорт. За първи
Коментари Харесай

Автобуси се движат с помощта на вятъра и слънцето в Коста Рика

В Коста Рика към този момент се радват на екотранспорт. За първи път там има рейсове, които се движат с помощта напразно и слънцето. Борис Бъчваров споделя.


Въздушна турбина и слънчев панел. Само това е нужно, с цел да се задвижи рейс от градския превоз в Коста Рика. Двете устройства зареждат бутилка с хидрогенен газ, която може да задвижва рейса в продължение на 338 километра. Зеленият рейс идва от Съединените щати.
Хуан дел Вале, инженер: Това е хидрогенна станция, която е част от транспортна екосистема, която се опитваме да вкараме в употреба. В това устройство възобновимата сила от слънчевите панели и вятърната турбина се трансформира в хидрогенен газ посредством електролиза на водата. Газът може да се съхранява и да се употребява, когато е необходим.
Правителството на Коста Рика се надява да стане нация, свободна от нездравословни излъчвания до 2021 година. Властите се пробват да накарат хората да употребяват по-малко коли, които се движат с петролни артикули, а такива, които се движат с хидрогенно гориво.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР