В Конституцията на България ясно пише кои дейности могат да

...
В Конституцията на България ясно пише кои дейности могат да
Коментари Харесай

Бившият конституционен съдия Благовест Пунев: Хазартът и лотарията не могат да бъдат държавен монопол


В Конституцията на България ясно написа кои действия могат да бъдат държавен монопол и описът е обстоен. В него не попада хазартът и лотарията, декларира пред ABCnews.bg Благовест Пунев, някогашен парламентарен арбитър. Според него в тази активност би трябвало да има свободна стопанска самодейност. С приемането на възбраната за частна лотария се лишават хората от правото на избор, разяснява той. По думите му е по-добре да се ограничи рекламата, в сравнение с да се взимат крайни ограничения, които опонират на главния закон на страната.

„ Цялата обстановката ще докара до отрицателен имидж за България в чужбина и за привличането на задгранични вложения предвид на основаването на правна неустановеност “, означи Благовест Пунев.

От няколко дни проф. Огнян Герджиков също декларира, че страната не може да си разреши да одържави
хазарта. Ако това се случи - Конституционният съд ще анулира този закон, изясни проф. Герджиков в чисто юридически аспект. "Много апелирам главният закон да се съблюдава. Лотарията не може да бъде държавна - и да желаеме към днешната дата не може ", акцентира юристът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР