В Колумбия започна стерилизацията на хипопотами, потомци на животни, внесени

...
В Колумбия започна стерилизацията на хипопотами, потомци на животни, внесени
Коментари Харесай

Кастрират хипопотамите от изоставения частен зоопарк на Пабло Ескобар

В Колумбия стартира стерилизацията на хипопотами , потомци на животни, импортирани и отглеждани нелегално от починалия наркобарон Пабло Ескобар през 80-те години на предишния век, оповестява Асошиейтед прес.

Два мъжки хипопотама и една женска са подложени на хирургическа дезинфекция, оповестиха органите по запазване на околната среда. Това е част от по-мащабните старания на държавното управление да управлява популацията на повече от 100 от бозайниците , които се разхождат без контрол в покрайнината към някогашното имение на Ескобар.

Планът включва дезинфекция на 40 хипопотама годишно , прекачване на някои от тях в други страни и вероятно евтаназия.

Хипопотамите, които са се популяризирали от имението на Ескобар в околните реки, където благоденства т, нямат естествени врагове в Колумбия и са оповестени за инвазивен тип , който може да наруши екосистемата.

Група хипопотами са докарани през 80-те години на предишния век в Хасиенда Наполес - частната зоологическа градина на Ескобар , която се трансформира в туристическа атракция след гибелта му през 1993 година Повечето от потомците на тези животни живеят през днешния ден свободно в реките и се развъждат без надзор.

Стерилизацията лишава време, защото откриването и улавянето на териториалните, нападателни тритонни животни е комплицирано , споделя Давид Ечевери Лопес, шеф на службата по околна среда, отговарящ за проекта.

Дъждовете в региона са усложнили напъните за залавяне на животните. По-голямото количество трева значи, че „ те имат свръхпредлагане на храна , тъй че слагането на примамки за залавянето им става още по-сложно “, изясни Ечевери.

Правителството пресмята, че в Колумбия има 169 хипопотам а, изключително в басейна на река Магдалена, и че в случай че не се вземат ограничения, до 2035 година те може да доближат 1000 екземпляра .

Когато проектът беше разгласен за първи път, Министерството на околната среда съобщи, че процедурата е скъпа - всяка дезинфекция коства към 9800 $ , крие опасности за хипопотама, в това число алергични реакции към упойката или гибел, както и опасности за ветеринарния личен състав.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР