В клуба на милиардерите в последните години една от горещите

...
В клуба на милиардерите в последните години една от горещите
Коментари Харесай

И Amazon ще изстрелва сателити, но с каква ракета

В клуба на милиардерите в последните години една от горещите тематики е изстрелването на лични интернет спътници в ниска орбита, като за момента неоспорим водач и пионер в региона е Илон Мъск с неговия SpaceX. 
 Starlink, Ookla и за какво галактическият интернет става по-бавен
Защо интернетът на Starlink става над 50% по-бавен

Проблеми за Мъск и SpaceX

Джеф Безос, третият най-богат човек в света съгласно Forbes към този миг, се пробва да настигне Мъск, само че за момента галактическата му компания Blue Origin и колосът Amazon не са изпратили в космоса нито един спътник. 

Безос сякаш трябваше да изстреля интернет спътници още през 2022 година, само че градежът на транспортната ракета все закъсняваше, a неотдавна Amazon заяви, че дебютният полет следва напълно скоро. 
 Снимка 591116

Още през ноември на летателна площадка във Флорида ще бъде доставена ракетата Vulcan Centaur, а упованията са тя да излети с първите прототипни спътници рано следващата година. 

Двукомпонентната ракета е във заключителен стадий на сглобяване, споделят от Amazon, като сега се чака да ѝ бъдат инсталирани два мотора BE-4, създадени от Blue Origin. 

Интересното е, че тази ракета в никакъв случай досега не е тествана в действителен полет, а времето сред ноември и началото на 2023 година по никакъв начин не е доста. 
 Снимка 591117

Въпреки това Amazon към този момент е възнамерявала цели 38 полета с въпросната машина, които би трябвало да се осъществят до 2025 г. 

Целта на Безос и компанията му е да изпратят в космоса 3236 спътници за интернет под знака на Project Kuiper - план, еквивалент по смисъл и наличие на Starlink, зад който стоят Мъск и SpaceX. 
 Starlink, Илон Мъск и по какъв начин интернет услугата на SpaceX стана най-сваляното приложение в Украйна
Най-сваляното приложение в Украйна

Когато има проблеми с интернета, Мъск е отсреща

За съпоставяне, Илон Мъск към този момент е изпратил над 3000 спътници в орбита, разчитайки на личната ракета на SpaceX - Falcon 9, а заветната му цел е броят им да нарасне до над 42 000. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР