В Китай започва 40-дневният период на пътуване за Лунната нова

...
В Китай започва 40-дневният период на пътуване за Лунната нова
Коментари Харесай

Заради Лунната нова година! Какво се чака в Китай?

В Китай стартира 40-дневният интервал на пътешестване за Лунната нова година, който преди пандемията от Covid-19 беше прочут като най-голямата миграция на хора в света. Заради бързото унищожаване на коронавирус рестриктивните мерки в страната се следи внезапен скок в броя на инфекциите.

Китайското министерство на превоза чака над 2 милиарда пасажери в идващите 40 дни, което е близо 100% нарастване спрямо предходната година, инфомриа БНР. От на следващия ден Китай отваря и границата си с Хонконг и отстранява условието за карантиниране на идващите в страната.
-->
Очаква се доста китайци да пътуват в чужбина, тъй като няма да се тормозят, че ще им се наложи да бъдат в изолираност при завръщането си.

Реакциите на отпадането на рестриктивните мерки със смесени. Едни се радват на свободата да пътуват след съвсем три години затваряне, само че други се тормозят, че по този начин болестта ще се популяризира в селските региони и ще бъдат инфектирани доста възрастни хора.

По-рано Германия прикани своите жители да не пътуват до Китай, в случай че не е неотложно. Според немското министерство на външните работи, броят на новозаразените в Китай е достигнал най-високото си равнище от началото на пандемията 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР