В Китай се проведе спешно заседание на Постоянния комитет на

...
В Китай се проведе спешно заседание на Постоянния комитет на
Коментари Харесай

Увеличават броя на медицинските работници в Китай за справяне с коронавируса

В Китай се организира незабавно съвещание на Постоянния комитет на Политическото бюро на Централния комитет на КПК. Повод за срещата са ограниченията за попречване и надзор на новия вид зараза от пневмония, съобщи ТАСС. Президентът прикани управляващите на всички равнища да засилят контрола върху разпространяването на вируса.
" Наша отговорност е да предотвратяваме и направляваме заболяването ", оповестяват китайските управляващи. " Властите на всички равнища би трябвало да одобряват предотвратяването и контрола на нови огнища на ковид като предпочитана област на своята работа “, акцентира ръководителят на КНР. По непотвърдена информация, на срещата е взето решение да се сътвори управителна група на Централния комитет на Комисия за защита на конкуренцията, която да координира работата по предварителната защита и контрола на епидемията . Решено е също по този начин, профилирани управителни групи да се изпратят в провинция Хубей, където за първи път е зародило огнището на болестта, както и в други провинции на Китай, където ще се работи на терен.
Участниците в срещата показаха значимостта на предприемането на незабавни ограничения за лекуване на болните, увеличавайки броя на медицинските служащи, участващи в битката с ковид, в това число и на военните лекари . По време на полемиката бе маркирано смисъла на навременното и транспарантно разпространяване на информация за болестта, за ефикасното решение на казуса, както в Китай, по този начин и в чужбина.
Припомняме, че броят на доказаните случаи на този тип пневмония, породени от ковид от нов вид 2019-nCoV в Китай, се е нараснал до 1 372-ма души. Смъртните случаи пък наброяват 41, както бе обявено по-рано. Коронавирусът е открит и в Австралия (2-ма души), Виетнам (2), Малайзия (3), Непал (1), Република Корея (2), Сингапур (3), САЩ (2), Тайланд (4), Франция (2) и Япония (3).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР