В Китай има цензура, това е факт, заяви днес говорител

...
В Китай има цензура, това е факт, заяви днес говорител
Коментари Харесай

ЕК обвини Китай в цензура заради намесата в публикация, свързана с пандемията

В Китай има цензура, това е реалност, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с обява в изданието " Чайна дейли ".

Изданието през вчерашния ден разгласява писмо на посланиците на страните от Европейски Съюз в Китай под заглавие " Връзката сред Европейски Съюз и Китай е жизненоважна посред международната рецесия ". Комисията през днешния ден удостовери, че ръководителят на локалното посланичество на Европейски Съюз е решил да одобри част от текста на писмото, обвързвана с произхода и разпространяването на пандемията от COVID-19, да бъде съкратена.

Говорителят оправда това решение с нуждата Европейски Съюз да успее да популяризира останалите послания в текста, свързани с нуждата от международен отговор на пандемията, за запазване на околната среда, за човешките права, за взаимоотношението на страните в границите на интернационалните организации. По неговите думи ръководителят на представителството е взел решение, ориентирано към " опазване на равновесие в ползите ", предава Българска телеграфна агенция.

Говорителят не пожела да посочи дали измененията в обявата са били съгласувани с всички страни от Европейски Съюз. Той добави, че цялостното наличие на писмото е изпратено до редакциите на китайски медии и е оповестено на няколко адреса в интернет.

Решението на ръководителя на представителството не значи, че одобряваме цензура. Цензурата не е допустима, само че делегацията работи в необикновен подтекст, добави представителят. Той посочи, че европейските представители са разискали случая с китайското външно министерство и са изразили дълбока угриженост от намесата в текста. Продължаваме да настояваме за свободна преса и други човешки права и свободи в Китай, добави представителят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР