В Кипър започна обществено обсъждане на мащабен проект за комплекс

...
В Кипър започна обществено обсъждане на мащабен проект за комплекс
Коментари Харесай

Готвят мащабен проект за комплекс, собственост на Кипърската православна църква

В Кипър стартира публично разискване на огромен план за комплекс върху най-скъпата земя в страната, благосъстоятелност на Кипърската православна черква. Планът включва петзвезден хотел, съвременна болница, офиси и жилища и е считан за един от най-амбициозните планове в Кипър, осведоми кореспондентът ни Бранислава Бобанац.

Парцелът в Никозия, който заема повърхност от над 330 000 кв. метра, принадлежи на Светия манастир Кикос, най-голямата обител на острова. Според сътрудници по недвижими парцели това е най-скъпата земя в Кипър.

Обществено разискване тече сега на направения общ териториален проект за развиването на църковната поземлена благосъстоятелност, като част от локалния проект на Никозия, както и на оценката за влияние върху околната среда.

Представеният план планува теренът да бъде разграничен на 12 сектора за застрояване. Най-голям дял от него - над 90 000 кв. метра, е предопределен за комерсиална активност и офиси.

Луксозен хотел с 255 стаи е част от инфраструктурата за туристическо потребление и зони за отдих.

Ще бъдат построени също по този начин медицински заведения. Предложенията включват и постройка в региона за Кипърската академия на науките.

На този стадий няма подробна финансова оценка на обособените планове, включени в генералния проект, защото заявяване на инвеститорски интерес се чака след неговото утвърждение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР