В Кипър се предвижда да бъдат изградени структури за пациенти,

...
В Кипър се предвижда да бъдат изградени структури за пациенти,
Коментари Харесай

Кипър предвижда структури за пациенти с „постковид синдром“

В Кипър се планува да бъдат построени структури за пациенти, страдащи от „ постковид синдром “. Програмата ще бъде създадена въз основа на резултатите от идното общокипърско изследване на резултатите от вируса върху преболедувалите.

Предоставянето на нужните спомагателни услуги на хората със признаци на така наречен дълъг Covid-19 обмисля Министерството на здравеопазването на Кипър, заяви неговият началник Михалис Хаджипанделас.

Мерките са ориентирани към изкарали ковид пациенти, които не престават да имат проблеми, свързани със здравето им и качеството на живот.

Постковид синдром с дълготрайни хронични последствия е следен и при деца в Кипър, показаха учените от Научния съвещателен комитет по пандемията.

Към проектирането и употребата на специфични структури за тази категория пациенти ще се пристъпи след отчитане на констатациите и предложенията от национално изследване на резултатите от ковид, чието осъществяване следва, разгласи здравният министър.

То ще бъде осъществено от академични откриватели, членове на Научния съвещателен комитет, специалисти към Кипърската федерация на пациентските асоциации.

С новите 206 инфектирани от направените съвсем 46 000 теста във вторник, общият брой на записаните Covid случаи в страната от началото на пандемията е над 117 000.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР