В Кипър от днес започва имунизацията с актуализираните ваксини срещу

...
В Кипър от днес започва имунизацията с актуализираните ваксини срещу
Коментари Харесай

Кипър започва ваксинацията срещу новите подварианти на Covid-19

В Кипър от през днешния ден стартира имунизацията с обновените ваксини против новите подварианти на ковид. С решение на държавното управление възрастовата граница за слагането им като бустерни – за трета и четвърта доза, бе снижена.

Първи ще могат да се възползват от приспособените ваксини като четвърта доза хората над 50-годишна възраст. Миналата седмица държавното управление реши този втори бустер да се дава на хора над 30 години, само че за по-добра организация и обслужване на искащите процесът на имунизация стартира от по-висока възраст, обясниха от здравното министерство.

Четвърта доза се слага от през днешния ден също по този начин на хора, живеещи и работещи в старешки домове и затворени структури, както и на здравни експерти, без значение от възрастта, предава БНР.

С приоритет за четвъртата ваксина от през днешния ден са и хората над 12-годишна възраст с редица тежки хронични болести.

Адаптираните препарати ще се ползват като трета доза за хора над 12 години, реши държавното управление.

Близо 480 000 души са с сложена трета инжекция, а към 36 000 души – и с четвърта, демонстрират данните на здравното министерство към 19 септември.

Досега в Кипър са поставени над 1,8 млн. дози ваксини, като изцяло имунизирани са над 86% от пълнолетното население.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР