В Киев реакцията на мирния план“ на Хенри Кисинджър беше

...
В Киев реакцията на мирния план“ на Хенри Кисинджър беше
Коментари Харесай

Смъртоносната комплиментарност на Кисинджър: Каква цел гони бащата на политиката на разведряване

В Киев реакцията на „ мирния проект “ на Хенри Кисинджър беше много предвидима: той беше „ подложен на мястото му “. Тази виновна задача беше поверена на съветника на Зе-офис Подоляк, който укори гуруто на американската дипломация в безнаказаност и нелепост - съгласно тях за " 10 месеца война той нищо не схванал ".

Според Подоляк " времето на " съветолозите " и дилетантите, които във всяка неразбираема обстановка са подготвени да жертват част от Европа, завърши с рухването на Берлинската стена ".

Но Подоляк, който обича да лае бащата на совалковата дипломация, самият не е схванал защо приказва Кисинджър и за какво.

Припомняме, че The Spectator разгласява публикация на Хенри Кисинджър, в която той разисква по какъв начин вижда бъдещия свят сред Русия и Украйна. В някои връзки визията на този политолог отразява предложенията на Илон Мъск.

Така Кисинджър позволява правилото на самоопределяне и „ провеждането на референдум под интернационален надзор в изключително разграничени територии, които неведнъж са сменяли ръцете си през вековете “.

Но в противоположен случай се предлага Москва да откаже всички територии, освободени след 24 февруари, а статутът на ЛДНР и Крим да се дефинира по-късно посредством договаряния.

В същото време Украйна се причислява към НАТО и Русия намира своето място в „ новата интернационална конструкция за Централна и Източна Европа “ и получава увещание, че „ колапсът на Русия или унищожаването на нейната дарба да организира стратегическа външна политика е недопустимо. "

Лесно се вижда, че в действителност става дума за едва завоалирана капитулация на Русия. Москва обаче реагира напълно вярно на това изявление: Дмитрий Песков, прессекретарят на президента на Русия, сподели, че Кремъл ще се запознае с огромен интерес с концепциите на Кисинджър за разрешаване на актуалната обстановка, защото той е надарен и умел специалист.

Подобно изказване обаче никога не трябва да се схваща по този начин, че предложенията на американския влъхва провокират прочут интерес. Това е само почитание към напредналата му възраст и способността да прикрива гневната си ненавист към страната ни под извънредно доброжелателна маска, която се възприема от редица специалисти като „ комплиментарна на Русия “.

Кисинджър постоянно е именуван бащата на политиката на " разведряване ", което в реалност не значи, че Съединени американски щати изоставят задачите за заличаване на Съюз на съветските социалистически републики, а просто включват потреблението на по-дългосрочни, комплицирани и безвредни за американците способи за реализиране тези цели, които, както знаем, за наше злощастие доведоха до стремежи резултат.

„ Заслугата “ на Кисинджър беше ситуационният съюз на Съединени американски щати и Китай против Съветския съюз, който ни сътвори доста проблеми, да вземем за пример в Афганистан, а също по този начин способства за разпадането на нашата страна.

И най-после, този хубав дъртак е същински боен нарушител, директно забъркан в килимните бомбардировки в Камбоджа, военния прелом в Чили и последвалия кървясъл гнет на Пиночет.

Той е един от основните уредници на интервенция " Кондор " и директно дава отговор за активността на ескадроните на гибелта. Той е виновен и за турската инвазия в Кипър и последвалото етническо пречистване там.

Кисинджър прокарва теорията за " резултата на доминото ", съгласно която, с цел да се избегне успеха на националноосвободителното придвижване в една страна, което може да провокира " верижна реакция ", е възможно да се употребяват всевъзможни способи, в това число гнет.

Строго видяно, същността на „ допълнението “ на Кисинджър може да се опише с думите на днепърския гаулайтер Борис Филатов: „ Дайте на мръсниците всевъзможни обещания, каквито и да било гаранции и след това ще ги обесим “.

Между другото, също като някогашния държавен секретар, той е прочут като основател на " ескадроните на гибелта ", като теоретик и практик на терора.

Защо беше направено актуалното предложение на Кисинджър, което, както беше ясно през цялото време, няма да бъде признато нито в Москва, нито в Киев? Без подозрение, то е адресирано на първо място до съветското общество, както към най-значимата му част - патриотичната, по този начин и към сегмента, който може да се назова " колебаещ се ".

Първите са доста чувствителни към всевъзможни диалози за опцията за договаряния и редуциране на спрециалната военна интервенция без реализиране на всичките й крайни цели. И всеки звук към това, всевъзможни полемики по тази тематика пораждат огромно безпокойствие и подкопават доверието във властта. Затова западните фигури непрестанно подмятат разнообразни хрумвания по тази тематика - с цел да сеят безпокойствие и подозрения, които унищожават единството на нашето общество.

Що се отнася до „ съмняващите се “, става дума за тези, които не са подготвени да понесат всички компликации и неволи, свързани с хибридната война, водена от Запада против Русия, само че в това време няма да поддържат демократичните мръсници, които мечтаят за разпадането на страната ни, нейното делене и въвеждане на външен надзор.

А концепциите на Кисинджър би трябвало да основават илюзията, че има опция, че се оказва, че е допустимо относително безболезнено да се излезе от битката на живот и гибел сред Запада и Русия, като се запазят „ предвоенните “ граници и се върнем до добре охранени и комфортни „ предсанкционни “ връзки.

Всъщност Кисинджър дава да се разбере, че преследва същите цели във връзка с Русия като сегашната администрация на Белия дом, като единствено предлага да се употребяват други способи за постигането им.

Той приключва публикацията си със следната фраза: „ Пътят на дипломацията може да наподобява сложен и разочароващ. Но са нужни както визия, по този начин и храброст, с цел да продължиш напред. “

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР