В Киев отново са атакувани многоетажни жилищни сгради. Зеленски благодари

...
В Киев отново са атакувани многоетажни жилищни сгради. Зеленски благодари
Коментари Харесай

Прогноза: Масов глад след войната в Украйна

В Киев още веднъж са атакувани многоетажни жилищни здания. Зеленски благодари на всички руснаци, които стачкуват. А негов консултант чака, че войната ще свърши до май.

Организация на обединените нации предизвестява за " вихър на глада " по света, написа

Виновниците за тежките военни дейности в Украйна ще бъдат подведени под отговорност без никакво състрадание, заяви украинският президент Володимир Зеленски в следващото си видеообръщение. " С нашите сътрудници работим над нови наказания против съветската страна ", сподели той в клип, сниман в президентската работа в Киев.

" Всеки, който е виновен за войната. Всеки, който е виновен за разрушаването на демокрацията. Всеки, който е виновен за репресии. Всеки ще получи отговор ", сподели Зеленски, наблягайки, че съветската войска изрично носи отговорността за военни закононарушения, за една " целеустремено основана филантропична злополука " в украинските градове.

Русия стартира да осъзнава, че няма да реализира нищо с тази война, сподели той. " Те не са очаквали сходна опозиция. Те имаха вяра на своята агитация, която от десетилетия популяризира неистини за нас. "

" В рамките на 19 дни в Украйна съветската войска е понесла по-големи загуби, в сравнение с при двете Чеченски войни ", сподели още Зеленски. Той прикани съветските бойци да смъкват оръжията. От прихванати диалози на съветски бойци с околните им стана ясно " какво мислят в действителност те за тази война ". " Знам, че желаете да оцелеете. " Зеленски акцентира, че е признателен на всички руснаци, които не престават да споделят истината, препращайки към антивоенните митинги в Русия.

Протестът в ефира на съветската държавна телевизия

Той благодари и на съветската журналистка, която излезе с протестен афиш по време на централната емисия вести на съветската държавна телевизия. Тя се появи в кадър зад водещата и в продължение на 6 секунди държа своя афиш, на който пишеше: " Не на войната. Не вярвайте на пропагандата ".

Тя получи самопризнание за смелостта си по целия свят. Според изявления в медиите, името на дамата е Марина Овсянникова и тя е чиновник в държавната телевизия. В мрежата се популяризира и друго видео, в което журналистката от " Канал 1 " споделя, че се срами за това, че години наред е разпространявала пропагандата на Кремъл. " Това, което се случва в Украйна, е закононарушение. " По думите ѝ виновен за тази експанзия е единствено президентът на Русия Владимир Путин. Тя приканва сънародниците си да стачкуват против войната. " От нас зависи да сложим завършек на цялата тази полуда. " Няма по какъв начин управляващите да хвърлят в пандиза всички нас, споделя още тя.

Адвокати на организацията за цивилен права IWD-Info оповестиха, че близо 10 часа след протестната акция в ефира на държавната телевизия Марина Овсянникова не е могла да бъде контактирана, написа в Туитър някогашният основен редактор на затворената радиостанция " Ехото на Москва " Алексей Венедитков.

Експлозии в Киев

В ранните часове на вторник, 15 март, в украинската столица Киев е имало минимум три мощни детонации, оповестява организация Агенция Франс Прес. Отново са били атакувани и многоетажни жилищни здания. Говори се за минимум две цивилни жертви. В момента съветската войска се пробва да обкръжи Киев. Половината от трите милиона население към момента е в града. Тези хора биха могли да изоставен столицата единствено в посока юг. Градовете на североизток и северозапад са под тежък обстрел. Съветник на президента Зеленски заяви, че Киев се готви за тежка борба.

Арестович: Войната може да свърши до май

По думите на Олексий Арестович, консултант на украинския президент Зеленски, войната може да продължи до месец май. " Мисля, че до май, началото на май, би трябвало да имаме спокойно съглашение, а може би и доста по-рано, ще забележим ", сподели Арестович във видео, публикувано от редица медии. Самият Арестович не взе участие в договарянията сред Русия и Украйна, които не престават през днешния ден.

За Православната черква на Украйна борбата на украинската войска против руснаците не е грях. " Ние като народ не се стремим към гибелта на тези, които са наши съседи. Но защото те нахлуха в нашата къща, ние пазим нашите фамилии, нашата татковина, нашата страна ", е представен митрополит Епифани от онлайн-вестник " Украинская истина " в нощта против вторник. Украинските бойци пазят всички. " Да се защитаваш, да убиеш врага - това не е грях ", споделя той. " И който пристигна до нас с меч, ще почине от този меч. "

Организация на обединените нации: Задава се тежък апетит

Войната в Украйна ще провокира " вихър на глада " по целия свят, предизвестява генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Международната общественост би трябвало да работи, с цел да предотврати възможен " провал на световната система за изхранване ". Войната в Украйна е и " удар над най-уязвимите хора и страни по света ", сподели още Гутериш, наблягайки ролята на Украйна като експортьор на хранителни артикули.

Преди войната разрастващите се страни бяха изправени пред последствията от пандемията - като инфлация, растящи лихви и задължения. " А в този момент бомбардират международната житница. " Над половината от доставките за Световната стратегия по изхранване на Организация на обединените нации идват от Украйна, сподели още Гутериш и акцентира, че по преценките на Организация на обединените нации световните цени на храните са достигнали най-високото си ниво на всички времена. В 45 от най-слабо развитите страни по света най-малко една трета от пшеницата е доставяна от Украйна или Русия. Сред тях са Буркина Фасо, Конго, Либия, Сомалия, Йемен. В доста от тях още в този момент милиони хора гладуват.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР