В късния следобед улиците в Пловдив опустяха - къде са

...
В късния следобед улиците в Пловдив опустяха - къде са
Коментари Харесай

Колите изчезнаха в жегата от улиците в Пловдив СНИМКИ

В късния следобяд улиците в Пловдив опустяха - къде са пловдивчани и жегата ли ги уплаши?

Ключови булеварди в града под тепетата са празни - това е нещо извънредно, тъй като всички знаем какъв пъкъл е придвижването в Пловдив... изключително към 17:00-18:00 часа.

Читател на GlasNews.bg ни изпрати фотоси, които демонстрират празните булеварди в града - липсват водачи, липсват и пешеходци. Според читателя ни улиците в града под тепетата са празни, защото времето на открито е отвратително горещо. Той допуска, че част от хората са се затворили в домовете си, а други търсят прохлада край басейните.



В късния следобяд температурата в Пловдив е достигнала 40 градуса. Или най-малко това демонстрира приложение, което наблюдава прогнозата за времето. 



За на следващия ден е обявен жълт код за горещини в 11 области в страната. С предизвестие от първа степен са: Благоевград, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Велико Търново и Русе.

Високите температури през летните месеци могат да слагат в риск здравето и живота на всеки, изключително на възрастните, хронично болните и децата.

Съветваме ви да избягвате излизането на открито в най-горещата част на деня, а в случай че излизането е неотложно, стойте на сянка и носете шапка и светли облекла.

Специалисти предизвестяват за опция от топлинни удари и поучават да се употребяват задоволително течности.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР