В късния следобед днес се очаква да бъде пуснато движението

...
В късния следобед днес се очаква да бъде пуснато движението
Коментари Харесай

Този следобед ще бъде напълно отворен за движение Северният обход на Бургас

В късния следобяд през днешния ден се чака да бъде пуснато придвижването в посока " Сарафово " по Северния обходен път на Бургас. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Близо 5-километровата права към момента няма Акт 16 и до приемането му по нея ще се минава при краткотрайна организация на придвижването с ограничаване на скоростта до 70 км/ч. 

Припомняме, че от 13 април тази година движението по обходния път е допустимо от кв. " Сарафово " в посока Автомагистрала " Тракия ", написа Българска телеграфна агенция.

" С построяването на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася отвън град Бургас, с което доста се покачва сигурността на придвижване и комфорта на пътуващите, като се понижава времето на пътешестване. Пренасочването на директния трафик отвън урбанизираната част на града ще понижи и замърсяването в жилищните квартали ", показват от АПИ. 

Северният обходен път стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро, минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и приключва при 493-ти км на първокласния път.

Строителството на правата стартира в края на януари 2021 година по контракт за строителство за 57 млн. лв.. Средствата бяха обезпечени от републиканския бюджет. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР