В карнобатското село Глумче текат проверки за укрити прасета. Целта

...
В карнобатското село Глумче текат проверки за укрити прасета. Целта
Коментари Харесай

В карнобатското село Глумче текат проверки за укрити прасета

В карнобатското село Глумче текат инспекции за укрити свине. Целта е да се обезопасят стопанствата поради африканската чума по свинете.

Директорът на БАБХ – Бургас Георги Митев изясни, че се прави физическа инспекция за това по какъв начин се извършват нарежданията за умъртвяването на прасетата. Освен това се обхождат дворовете и кочините за превантивна стерилизация.
Протест против ограниченията против чумата по свинете и в ямболското село Безмер Блокадата стартира в оповестения час и ще продължи до 21:00 ч.
Екипите са облечени в специфични защитни костюми. Експертът изясни, че дезинфекцията се прави с помощта на мощно антибактериална и антивирусна течност.
Снимка: btvnovinite.bg
По думите на Митев инспекциите в селото се вършат поради това, че то попада в 20 км зона поради свинекомплекса в с. Зимен. Освен това има още два огромни комплекса в региона - в с. Крумово Градище и Ахелой.
В три области удължават бедственото състояние поради чумата по свинете Установени са позитивни проби в Държавното ловно стопанство "Воден - Ири Хисар "
Кметският наместник на Глумче – Стойка Маткова изясни, че локалните в началото са очаквали да се разминат с умъртвяването на прасетата.
Снимка: btvnovinite.bg
Въпреки това жителите са заколили прасетата си и са прибрали месото за лична консумация.

Вижте още във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР