В Карлово тържествено ще бъдат отбелязани 144 години от освобождението

...
В Карлово тържествено ще бъдат отбелязани 144 години от освобождението
Коментари Харесай

Карлово и Велинград отбелязват 144 години от Освобождението

В Карлово тържествено ще бъдат маркирани 144 години от освобождението на града. Честването ще стартира в 11.00 ч. пред паметната плоча на Пулевата къща, където е отсядал военачалник Павел Карцов, предвождал съветските войски, освободили Карлово.

Слово за паметната дата и дейностите на съветските войски и  българските опълченци през далечната 1878 година ще произнесе шефът на Историческия музей в града Мария Деянова, след което ще бъдат поднесени цветя от почетна военна рота и публични лица.

След това участниците с шествие по ул. „ Васил Левски “ и ул. „ Ген. Карцов “ ще стигнат до паметника на ген. Карцов, където ще бъде изпълнен боен парад и ще бъдат поднесени венци и цветя пред монумента на генерала.

Във Велинград тържествата за освобождението на града стартират от 16:00 часа, когато в храма „ Света Троица ” в кв. Каменица ще бъде отслужен признателен молебен във връзка 144 години от Освобождаването на Чепинско. След църковния обред на чешмата монумент в парк „ Освободител ” ще има поклонение и ще бъдат положени цветя и венци.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР