В Кърджали почина Михаил Манолов, по-известен като Мишо Царя и

...
В Кърджали почина Михаил Манолов, по-известен като Мишо Царя и
Коментари Харесай

Почина Мишо Царя - дясната ръка на Иво Карамански

В Кърджали умря Михаил Манолов, по-известен като Мишо Царя и дясната ръка на Иво Карамански. Колоритният кърджалиец е умрял в събота към 5,30 часа сутринта. Мишо Царя беше една от емблематичните фигури на прехода. През 80-те години лежи в пандиза за търговия с валута. След измененията в България постоянно приемаше в Кърджали посочения за кръстник на българската Мафия Иво Карамански и твърдеше, че е дясната му ръка. В този интервал Мишо Царя беше прочут с ексцентричните си прояви. Сред тях бяха опитите му да научи кон да кара водни ски. В лимузината, подарена му от Карамански, се возеше в компанията на същинско мече. В средата на 90-те купи бракуван транспортен съд вид " комета ", който трансформира в заведение. В зимата на Жан Виденов кръчмата беше преустроена в първата частна безвъзмездна кухня за обществено слаби християни и мюсюлмани, които хранеше с рибена супа.
Прочетете още
След убийството на Иво Карамански Мишо Царя приюти за повече от година обичания му амулет цветнокожия Кингслей Боаима в бунгало край язовир Кърджали.

Мишо Царя се опитва и в политиката. През 2005 година дружно с Митьо Пищова бяха претенденти за депутати в Кърджалийско в листата на партия Евророма. Няколко дни преди изборите двамата се отхвърлиха от присъединяване откакто схванаха, че обещания от водача Цветелин Кънчев концерт на Азис в центъра на Кърджали няма да се състои.

Голямата пристрастеност на Мишо Царя беше риболова, поради който постоянно имаше проблеми с органите на реда. Сред трофейните риби, хванати от Мишо Царя, беше сом с тегло към 150 кг. Любовта към бент. " Кърджали " стана причина последните години от живота си колоритния кърджалиец да преминат край водоема, където държеше плаваща таверна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР