В качеството си на свидетел вече не мога да кажа

...
В качеството си на свидетел вече не мога да кажа
Коментари Харесай

Бакалова: Познати са чули, че Борисов е казал, че ще ни приключи

„ В качеството си на очевидец към този момент не мога да кажа нищо. Мисля, че е редно да оставим Прокуратурата сега да си свърши работата. Мисля, че споделих задоволително преди този момент, когато не съм имала това процесуално качество. Вижте, за мен това, което се случва в страната, е меко извънредно и невиждано. Това, което виждам от години е един човек държи страната като пленник на своите лични ползи – не е един, няколко са. Но в този момент приказваме за този /бел. ред. – „ Барселонагейт “/. Не мога да кажа доста, а че потвърдих всичко от това, което съм казвала през годините. Наистина не желая да пречим на Прокуратурата да си свърши работата, тъй като беше надълбоко приспана поради политически аргументи и сега е събудена отново по политически аргументи. Като жител желая да дам късмет на тази Прокуратура сега, тъй като може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност. “

Това разяснява в ефира на „ NOVA “ някогашната „ Мис България “ Ивайла Бакалова , която през вчерашния ден даде показания по аферата „ Барселонагейт “. Тя беше избрана като основен очевидец от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. На журналистически въпрос дали съгласно нея по случая има осъществено финансово закононарушение , тя отговори:

„ Моето непретенциозно мнение, доколкото мога да съм справедлива, мисля, че има. “

„ Това, което виждам за моя досег, за последните две години и половина – три за правосъдната система е, че тя е доста болна. Изключително болна и всички би трябвало да са наясно и да си дадат сметка, че това не е обикновено. И аз като жител не желая да пребивавам в тази страна. Наистина дано дадем късмет на Прокуратурата, тази събудила се Прокуратура, да забележим какво. Ако има човек, който в действителност може да проверява тези закононарушения – това са хората, които дълго време не са ги разследвали, тъй като знаят къде да пипнат сега “, добави Бакалова.

„ Преди 2 години на мен и на моето семейство се случи нещо извънредно. То нямаше нищо общо с правораздаването. Това, което видях в правосъдна зала и преди това…(…) Имаше очевидци в правосъдна зала, които споделяха – бяхме натискани да кажем неща и ни бяха обещавани други неща. И това се казва… “, разяснява тя във връзка ареста на колегата й. По думите й той е станал цел на ползи , желали са да му вземат бизнеса и когато са видели, че това е невероятно, са му били повдигнати обвинявания.

„ Схемата е кошмарна и се стартира от най-ниските равнища, с цел да се стигне до най-високите. Как желаеме хората да приказват? Тях ги е боязън. Майка ми се опасява за мен. (…) Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предизвестяват, че това, което върша, е самоуверено, само че имам семейство и две деца “ , разкри Бакалова и добави, че нейни познати са чули, че „ Бойко Борисов е споделил, че ще ни завърши “ . Близките до нея са обяснили, че това ще се случи рано или късно , тъй като някогашният министър председател бил „ извънредно злопаметен “.

Според някогашната манекенка институциите са овладени и то от години. По думите ѝ сътрудникът ѝ отказал да заплати на по-ниските равнища и по тази причина против него било натиснато копчето „ Enter “.

„ Той отиде при Цацаров. Имаше среща в КПКОНПИ, с цел да покаже всички несправедливости и по какъв начин е изнудван. Беше при Цацаров, с цел да подаде формален сигнал за изнудване “, посочи тя, добавяйки, че незабавно след разпита ѝ в сряда в един от заведенията за хранене на.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР