В живота си понякога можем да достигнете до момент, в

...
В живота си понякога можем да достигнете до момент, в
Коментари Харесай

Време за промяна: как да намерите воля, за да постигнете целите си

В живота си от време на време можем да достигнете до миг, в който желаете да създадем съществена смяна в навиците си и задачите, които си поставяте. В доста случаи обаче, колкото и мощно да желаете нещо, все не ви доближава воля за това. А без нея вие няма по какъв начин да постигнете мечтаните триумфи, макар визиите, които сте си основали в своето схващане. Най-простият образец – желаете да отслабнете, само че нямате воля да упражнявате интензивно и да спазвате избран хранителен режим. Същото е и в доста други аспекти от живота. Ето по какъв начин можете да намерите тази воля, с цел да измененията това, което не ви харесва:

Разделете дилемите си на стадии. Много от вас не могат да изпълнят дилемите, които сте си сложили, тъй като сте претрупани от мисълта за цялата нужна работа, което води до положение на парализа. Претоварването е една от главните прочувствени бариери, а разделянето на стадии е превъзходен метод да облекчите напрежението и да продължите с задачите си. Можете да постигнете това, когато вземете огромна задача и я разделите на по-малки, по-управляеми елементи. Ще откриете, че имате нараснала убеденост и мощ на волята и сте в положение да изпълнявате повече задания с по-малко стрес.

Вярвайте в качествата си. Увереността е вярата, която имате в себе си, с цел да постигнете задачите си. Някои хора откакто се изнесат от жилището на родителите си, стартират да се усещат сами и изоставени. Тогава те губят своята убеденост. Подхождането към задачата с религия в личните благоприятни условия ще понижи силата на волята, нужна за осъществяване на тази задача, и възприятието на нерешителност и неустановеност ще стартира да се стопява.

Как е допустимо да се увеличи увереността? Не е толкоз мъчно, колкото си мислите! Започнете, като измененията метода, по който формулирате задачите си. Ще използваме още веднъж образеца с отслабването. Когато желаете да свалите тридесет кг, да вземем за пример, може да почувствате изключителна липса на убеденост, преследвайки такава амбициозна цел. Чувството за некадърност да постигнете задачата си ще стане изтощително. Ще имате възприятието, че вечно сте заседнали в място на безучастие и в никакъв случай няма да можете да сбъднете желанията си. Истината е, че методът, по който сте дефинирали задачата си, ви приготвя за неуспех.

Ще намерите триумф, като разделите задачата си на нещо, което чувствате, че е елементарно, управляемо и постижимо. Преместете фокуса си от загуба на тридесет кг към загуба единствено на един. Той се смъква елементарно, тъй че ще се почувствате уверени в способността си да реализира тази дребна част от крайната си цел.

Възприятие. Възприятието е всичко, когато става въпрос за поддържане на силата на волята. То ще усили или понижи възможностите ви за триумф. Скорошно изследване, извършено от Станфордския университет, откри, че в случай че вярвате, че имате неограничени благоприятни условия, вие от своя страна ще имате повече воля от елементарния човек.Това значи, че когато вярвате, че имате стеснен ресурс от мощ на волята, вие сте прави. Когато вярвате, че имате безконечен ресурс от нея, още веднъж е по този начин.

Вие сами създавате своята действителност. Вярванията, които имате, диктуват света към вас. Ограниченията, които поставяте върху себе си, са тези, които също ви задържат да тъпчете на едно място. Спомнете си за персонална победа, която сте постигнали в предишното и дано тя да бъде вашата мотивация за ново запаметяващо се достижение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР